De Maeklong Railway Market net buiten Bangkok is één van de bekendste markten ter wereld omdat er meerdere keren per dag een trein door de markt rijdt. De BBC heeft er nu een schitterende documentaire over gemaakt. 

Het is een vreemd gezicht: de Ban Laem – Mae Klong trein die dwars door een markt in Samut Prakan rijdt. De trein passeert 8 keer per dag en marktkooplui halen dan de luifels van hun kramen omlaag en verschuiven hun koopwaar om de trein te laten passeren. De markt is een van de grootste versmarkten in Thailand en staat ook bekend als Talat Rom Hoop (Umbrella Pull Down Market).

De BBC heeft er een mooie documantaire over gemaakt die je natuurlijk moet zien.

Meklong Railway Market (video)

Bekijk hier de documentaire:

2 reacties op “Maeklong Railway Market in documentaire van de BBC (video)”

  1. Bert zegt op

    Echt geweldig om te ervaren.
    “Net” buiten Bangkok klopt niet helemaal. Eerst naar een piepklein stationnetje en een uur met de trein naar “een” markt. Daar loop je dwars doorheen naar de veerpont. Kost maar liefst 3 baht p.p. Aan de andere zijde van het water loop je door het dorp naar het lokale stationnetje en daar stap je op de bewuste trein. Het is dan nogmaals een uur voor je op de beroemde markt arriveert. Totale reistijd incl. wachten is ruim 3 uur vanaf het kleine stationnetje in Bangkok. Trek er dus gerust een hele dag voor uit, maar nogmaals: het is wel de moeite waard !!

  2. Christina zegt op

    Schitterend goedkoop tripje. Aan het eind van de reis zie je een restaurant met airco en super schoon toilet.
    En de verse vis is daar heerlijk en goedkoop.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website