Doi Lanka

Het natuurgebied bestaat vanzelfsprekend al veel langer, maar pas op 12 december 2017 werd een groot bosgebied van ruim 350 vierkante kilometer in de provincies Chiang Mai en Lamphun officieel een nationaal park. Na ontvangst van koninklijke goedkeuring werd in de Royal Gazette medegedeeld, dat Mae Takhrai National Park het nieuwste en 131ste nationaal park van Thailand is geworden.

Reden genoeg om aandacht te besteden aan dit nieuwe nationale park, dat gelegen is in en rond de plaatsen Mae Kuang, Sansai, Mae On, Khun Mae Tha, Mae Ti-Mae Tip, Mae Sarn bossen in Doi Saket, Sansai, San Kamphaeng in de provincie Chiang Mai en het district Muang in de provincie Lamphun. Op Internet vindt u meerdere websites, waar de exacte locatie wordt getoond.

Ecologisch systeem

Het benoemen van het gebied, dat rijk is aan een variëteit aan planten, dieren in het wild en prachtige landschappen zal bijdragen tot het behoud van het ecologisch systeem voor milieu-, recreatie- en onderwijsdoeleinden onder bescherming volgens de National Parks Act B.E.2504.

Volgens het Department of National Parks, Wildlife and Plants Conservation, is het Mae Takhrai National Park een beschermd gebied voor vele zeldzame plantensoorten en een verscheidenheid aan dieren waaronder herten, konijnen, apen, gibbons, civets, stekelvarkens en wilde zwijnen.

Toeristische attractie’s

Mae Takhrai National Park is gelegen op ongeveer 400-2.000 meter boven de zeespiegel en bestaat uit zeer complexe bergketens en verschillende bostypen, zoals loofbossen, tropisch regenwoud en naaldbossen. Het gebied is zeer interessant voor bezoekers, ik noem drie attractie’s, die zeker de moeite waard zijn voor een kort of langer verblijf.

Amphoe San Sai

Mae Takhrai Reservoir

Een stuwmeer, dat is omgeven door gemengd loofbos en bamboebos. Voor liefhebbers is er vanaf de Mae Takhrai National Park Office een route uitgestippeld voor een trektocht van 3 kilometer rondom het stuwmeer

Namtok Tat Moei

Een vooral in het regenseizoen prachtige waterval, dat op ongeveer 16 kilometer van het kantoor van het Nationaal Park bevindt. De weg er naar toe gaat over een hobbelige en steile grindweg, onderweg loopt u door droge altijd groene bossen met een scala aan tropische bomen zoals Iron Wood, Yang Na en Yang Deang. U komt ook nog langs een uitkijkpunt waar u een mooi gezicht heeft op de bergketens in King-Amphoe Mae-On en Amphoe San Sai.

Namtok Mae Takhrai

Nog een waterval, dat u 6 kilometer van het National Park Office kunt vinden. Tijdens een wandeling door het bos op weg naar de waterval ziet u een verscheidenheid aan planten, paddenstoelen en mafai. In bepaalde seizoenen geniet u van allerlei wilde bloemen die overal prachtig bloeien.

Doi Lanka

Ten slotte, gelegen op 2.030 meter boven zeeniveau, is Doi Lanka in Phu Lanka Luang, de vijfde hoogste berg van Thailand. De temperatuur is het hele jaar door koud. Het brede gebied op de top van de berg is bedekt met savannes, waar rhododendrons rond februari en maart in volle bloei te bewonderen zijn Phu Lanka Luang ligt op 50 kilometer van het kantoor van Mae Takhrai National Park. Op de top van de berg te bereiken rijdt u per auto Moo Baan Kam Paeng Hin, vanwaar u nog een wandeling van 12 kilometer voor de boeg heeft.

Tenslotte

In het Mae Takhrai National Park zijn twee kampeerplaatsen beschikbaar rond het stuwmeer. De omgeving van de campings zijn bossen. Zeer geschikt voor scout-stijl kamperen. Bel voor meer informatie het Center of National Park, het Forest Office van Chiang Mai via 0 5381 8348.

Zoals eerder gezegd, vindt u meerdere websites, die aandacht aan dit nieuwste nationale park van Thailand besteden, zie o.a. mychiangmaitour.com/maetakhrai_national_park

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website