Legend Siam Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Thailand tips, Themapark
Tags: ,
30 maart 2019

In de omgeving van Pattaya is een nieuw themapark opgericht. Rijdend richting Sattahip is naast de ingang van de Noong Nooch Garden de ingang van Legend Siam.

In de folder wordt Legend Siam omschreven als het land van de legendarische Siam beschaving te zien in Thailands eerste en grootste culturele themapark, die de Thaise trots door middel van legendes toont in de verschillende periodes van de Thaise beschaving.

Het park is ruim van opzet met een oppervlakte van 164 grond rai waar de Thaise beschaving in verschillende periodes uitgebeeld wordt. Bij de ingang van de Himmapan tempel fair staan twee levensgrote wachters opgesteld, genaamd Tossakan en Sahassadeja.

Door de toegangshal komt men op een plein terecht, waar het enorme beeld van Lord Indra op de Airavata olifant opvalt. Deze zou borg staan voor geluk en bescherming tegen lijden en gevaar. Op dit plein staat een treintje klaar, die de bezoekers rondrijdt over het park. Halverwege wordt gestopt, men kan uitstappen en te voet rondkijken of de gehele rit blijven zitten.

Veel thema’s worden aangeboden, maar ook tal van shops, die elk van de 77 provincies van Thailand vertegenwoordigen in de vorm van (hand) gemaakte producten. Thema’s als de Dhamma Sanctuary, de Brahma on Hamsa, Black Magic, de Siam Vilize Thai Machine en anderen. De Dhamma Sanctuary voert de bezoeker via moderne techniek terug tot de essentie en waarde van de Dhamma. Ook de Brahma on Hamsa heeft het beste met de mensheid voor.

In de Town Square staan schitterende, handgemaakte serviezen opgesteld, zeer fijn gedecoreerd uit verschillende delen van Thailand. Door de verschillende handelingen om dit op dit nivo te krijgen, hangt er wel een prijskaartje aan. Bijvoorbeeld een vierdelig theeservies vanaf 5750 Baht. Een mooi peper en zoutstelletje vanaf 1500 Baht.

Het park belicht de agrarische kant van Thailand, geïnspireerd door voormalig koning Bhumibol en zijn filosofische kijk daarop. De Bang Rachan biedt de bezoeker de strijd uit de historie te beleven om tot eenheid van het volk van Siam te geraken. Het olifantendorp ontbreekt ook niet, net zomin als de Muay Siam.

Langs de Floating en rivierzijde liggen restaurants en verder bieden uit elke provincie (77) shops hun karakteristieke producten aan.

Het park is ruim van opzet en straalt een bepaalde allure uit. Brede schone straten, gemakkelijke brede bruggen, die over verschillende stukken water voeren.

Hoewel het themapark zegt open te zijn, klopt dit niet. Er zijn heel veel attracties nog niet ingevuld en er wordt nog op veel plaatsen gebouwd. Echter voor een “farang”, die in de provincie Chonburi woont, o.a. Jomtien, Pattaya, etc. en in het bezit is van een rijbewijs, is de toegang tot 10 mei gratis. Bovendien een voucher voor een gratis consumptie. De toegangsprijs wordt 450 Baht.

Opvallend is dat de plaats Pattaya in de folder omschreven wordt als:” A travelers paradise, a magical city and Thailand’s most colorful and charming city!”

Een persoonlijke en gewaagde vergelijking: Zou ik moeten kiezen tussen dit themapark Legend Siam of Muang Boran, de oude stad bij Bangkok, dan gaat mijn voorkeur uit naar de laatste.

Vanwege de afstand en de luxe is Legend Siam leuk, maar in het Muangboran park beleef je echt de nagebouwde huizen uit vroegere periodes in een wijde open omgeving.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website