Het is interessant om in de verschillende culturen tijdens de oktobermaand feestelijke activiteiten waar te nemen. Zo beginnen in Duitsland de wijn- en bierfeesten, die in een aantal plaatsen uitgebreid gevierd worden.

Met Ok Phansa wordt in Thailand op donderdag 5 oktober het einde van de Boeddhistische vastentijd gevierd. Tevens symboliseert dit het einde van de regentijd en de monniken mogen weer hun kloosters verlaten om deel te nemen aan het dagelijks Thaise leven. Deze periode woord daarnaast gekenmerkt door meerdere feesten.

In Chonburi vinden de jaarlijkse buffelraces plaats, alweer voor de 146e keer. Nabij de City Hall kan je terecht voor een groots volksfeest met zogenaamde OTOP producten. (One Tambon One Product).

In de provincie Samut Prakan vindt een lotusbloemenfeest plaats: Rap Bua en in het district Bang Phli wordt een kopie van Luang Pho To op een boot door de klongs gevaren. Ontelbare toeschouwers werpen uit verering lotusbloemen naar dit Boeddhabeeld.

Vanaf 2 oktober tot 5 oktober vindt het Sakon Nakhon Wax Castle Festival plaats. Prachtige afbeeldingen van was zijn hier te bewonderen. Bovendien zijn op het Nong Han reservoir boot wedstrijden te zien.

Verdere informatie te verkrijgen bij het Thais verkeersburo, telefoonnummer: 1672


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website