(Thor Jorgen Udvang / Shutterstock.com)

Eén van de meest populaire evenementen die elk jaar georganiseerd worden tegen het einde van het regenseizoen is de Buffelrace in de stad Chonburi. Deze stad ligt tussen Bangkok en Pattaya. Het jaarlijkse Buffalo Racing Festival in Chonburi vindt dit jaar plaats op 9 oktober 2022. Als je er nooit geweest bent, is het de moeite waard om te gaan omdat het heel uniek is. 

De races kennen een geschiedenis die meer dan 100 jaar terug gaat en kenmerken een belangrijke traditie in Thailand. De festiviteiten vallen samen met het einde van de boeddhistische vastentijd.

Op het terrein aan de voorkant van het Stadhuis van Chonburi zal wederom dit spectaculaire evenement te zien zijn. Naast de buffelrace zijn er verkiezingen van de mooiste buffel, muziek, een jaarmarkt, parades en sportevenementen, zoals het beklimmen van een ingevette paal. Natuurlijk is er ook een plaatselijke Miss verkiezing. Welke dame gaat er dit jaar naar huis met de prestigieuze titel ‘Miss Buffalo’?

Vanuit Bangkok kan je met de bus naar Chonburi vanaf Mo Chit (Northern Bus Terminal) en Ekamai (Eastern Bus Terminal). De reistijd is ongeveer 2 uur en het tarief ligt rond de 120 Baht. Chonburi stad is ook gemakkelijk te bereiken vanaf Pattaya met tal van busdiensten. De reistijd vanaf Pattaya varieert van ongeveer 1 uur (Yellow Bus Company) tot 2 uur (normale bussen). De Yellow Bus vertrekt vanaf Pattaya Nua (Pattaya Northern Bus Station). Voor de normale bus kan je opstappen op Sukhumvit Road.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website