We zitten hier in Thailand midden in het regenseizoen. Vrijwel elke dag regent het wel een beetje of als je pech hebt komt de regen met bakken uit de lucht. Maar neem een dag als vandaag, vanmorgen een heel klein buitje en verder niets. De lucht is grijs, de zon laat zich nauwelijks zien en dus is een dag als vandaag uitstekend geschikt om eens een dagje cultureel te doen in Pattaya.

Met als basis een artikel in “Pattaya City Uncovered” heb ik vier attracties uitgezocht die met een beetje goede wil op één dag te bezoeken zijn. Alle vier zijn te vinden in Pattaya Noord dus gemakkelijk met een scooter te bereiken. Hier en daar noem ik wel wat tijden maar het gaat om bezienswaardigheden, de ene interessanter dan de ander, dus u heeft de tijd in werkelijkheid aan uzelf.

Art in Paradise

We beginnen om 10 uur ’s morgens met een bezoek aan dit museum in Soi 1 van Second Road. Hier vindt u in feite kunst om te lachen. In 10 verschillende ruimtes met elk een ander thema worden schilderijen – vaak van beroemde schilders – getoond, maar zodanig, dat het lijkt of een personage of een dier uit het beeld is gestapt. Het levert prachtige mogelijkheden op een foto’s te maken met één van u als onderdeel van het schilderij. Een uurtje plezier met deze kunst. Recent stond op dit blog een artikel over dit museum, kijk hiervoor op:  www.thailandblog.nl/bezienswaardigheden/art-paradise-pattaya/

Bottle Art Museum

We rijden over Pattaya Noord naar Sukhumvit, draaien linksaf en na een paar honderd meter ziet u het Kingston Business College. Op het terrein van deze school is het Bottle Art Museum gevestigd. Een klein museum met veel zogenaamde flessenkunst, schepen en Thaise huisjes/tuinen, kunstig opgezet in een fles. Erg leuk om te zien. Ik schreef daar zelf een verhaal over in 2012, zie: www.thailandblog.nl/bezienswaardigheden/bottle-art-museum-pattaya/

Mini Siam

Aan de overkant van Sukhumvit Road, naast McDonald’s, vindt u het themapark Mini Siam. Het park kunt u enigszins vergelijken met Madurodam maar dan op zijn Thais. U ziet er talrijke modellen van Thaise tempels en ander historische gebouwen maar ook miniaturen van bijvoorbeeld de Eifeltoren, de piramides van Giza, enz. In maart van dit jaar schreef Dick Koger een verhaal op dit blog over Mini Siam, zie: www.thailandblog.nl/toerisme/mini-siam-pattaya/

Lunch

U kunt natuurlijk voor de lunch bij die McDonald’s blijven hangen maar ik zou voorstellen om op weg naar de volgende en laatste attractie ergens te stoppen. Rij weer terug over Pattaya Noord, draai om de Dolfijn rotonde en ga Naklua Road op. Stop dan bij Soi 25 waar in de buurt talrijke mogelijkheden voor de lunch zijn te vinden. Er is daar Bon Café met (aangeklede) koffie en kleine gerechten. Ook Anton een eindje verder op biedt “Kaffee mit Kuchen” en veel andere Duits georiënteerde gerechten. Wilt u echter Thais eten dan is er naast Anton op de hoek een meer dan uitstekend Thais restaurantje. Het ziet er simpel uit, maar lekker…….! In de buurt en in de zijstraatjes vindt u nog tal van andere eetgelegenheden.

Sanctuary of Truth

Zo, met het buikje vol gaan we weer verder richting Naklua. Vlak vóór deze weg een flauwe bocht naar rechts maakt, moet u linksaf. Het staat duidelijk aangegeven; de Sanctuary of Truth. Het is een verbazingwekkende tempel, geheel gemaakt van hout, werkelijk een architectonisch meesterwerk. Khun Peter heeft deze 105 meter hoge tempel recent bezocht en daar een verhaal over geschreven, zie: www.thailandblog.nl/bezienswaardigheden/tempels/sanctuary-truth-pattaya/

Zo, dat was het voor vandaag, u zult het mij eens zijn, dat het een fijne dag was, wel besteed aan enkele culturele attracties van Pattaya. Het is aan u of u die avond nog meer “cultuur” wilt in één of meerdere van de talrijke horecagelegenheden.

Hoe dan ook: veel plezier!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op ““Culturele” dagtrip in Pattaya”

 1. Jan.D zegt op

  Het zijn inderdaad leuke dag triplets. Een ding ontbreekt altijd. Zet de entree prijzen erbij! Waarom niet. Kom je niet voor verrassingen te staan. Ben je er op voorbereid dat je als falang meer moet betalen als een Thai. B.v Mini Siam. Ik moest 400 bath betalen en mijn Thaise vriendin 200 bath. Let daar goed op. Ga NOOIT in discussie van het waarom. Je krijgt een glimlach terug. Het nu eenmaal zo. Noem niet het woord discriminatie, dat wij Nederlanders ( niet allemaal) voor op het puntje van de tong hebben liggen. Het is nu eenmaal zo, heel simpel. Dit geldt ook voor een bezoek aan de Pattaya Park Tower. Ik betaalde 600 bath en zij 400 bath. Ik moge u erop merkzaam maken dat dat inclusief het diner was. Dit diner werd geserveerd in het draaigedeelte van de toren. Het diner was klasse !!!!
  N.B. Bij Non Nooch is de entree voor een ieder 500 bath.

  VELL PLEZIER.

 2. BramSiam zegt op

  Jan,
  Kleine correctie. Ik ben vorige week nog met mijn lieftallige vriendin, die toevallig Thaise is, bij Nong Nooch geweest en ook daar is het bekende dubbele prijssysteem van toepassing dat laat zien dat een Farang twee maal zoveel waard is als een Thai. Ik betaalde Bht 500 en voor haar was het Bht 250 en ze is niet zo jong dat het om een kinderkaartje ging.

 3. Gerard Van Heyste zegt op

  Beste
  Wij gaan meermalen naar Nong Nooch,verleden week no met men familie bezoek, ik betaal altijd de prijs van een Thai, 250 bath, op vertoon van men rijbewijs. dit geld ook voor de open dierentuin in Sri Racha

  gr. gerard

 4. NicoB zegt op

  Leuk dat je zo gedetailleerd deze attracties met bijbehorende route beschrijft, nu makkelijk te vinden en de attracties zijn zeker de moeite waard. Dankjewel.
  NicoB

 5. robertus kool zegt op

  De muurschilderingen in het ‘Art in Paradise’ museum in Pattaya zijn uitgevoerd in de ‘Trompe l’oeil’ techniek. Vrij vertaald betekent dit ‘het oog bedriegen’. Het is een heel oude techniek. Een ongelooflijk voorbeeld van deze kunst is een door de meester decoratieschilder en architect Padre Andrea Pozzo in 1703 geschilderd plafond in de Jezuieten kerk in Wenen. De plafondschilderingen zien eruit als gouden koepels compleet met engelenkoren enz. terwijl het in feite niet gewelfd is. Kijk op Internet.

 6. Jan S zegt op

  Inderdaad in ieder geval je rijbewijs tonen uiteraard met een brede glimlach. Waarschuwing ! In het ziekenhuis ben en blijf je het dubbele waard.

 7. freddie zegt op

  woon al jaren in pattaya en er valt maar weinig regen gringa mappasanreservoir staat heel laag


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website