Concours d’Elegance in Bangkok

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Shows, Thailand tips
Tags: ,
25 juni 2016

Elk jaar wordt er een autotentoonstelling gehouden van klassieke auto’s. Dit jaar voor de veertigste keer in het fraaie Future Park nabij het Don Muang vliegveld in Bangkok.

De trotse bezitters van klassieke auto’s kunnen meedoen, maar verplichten zich wel alle 5 dagen aanwezig te zijn. ’s Morgens moet op tijd de auto geïnspecteerd zijn en eventueel bijgepoetst worden, maar dat is nauwelijks nodig omdat de auto’s in een fraai gebouw achter dikke koorden staan opgesteld.

Om die reden hebben de Classic Car Friends “Fun Run” uit Pattaya niet meegedaan, omdat 5 dagen achtereen wel veel tijd vergde. Wel is er gezamenlijk op 15 juni een bezoek gebracht aan deze tentoonstelling onder de bezielende leiding van voorzitter Jo Klemm, en hebben ze de opening van dit evenement kunnen meemaken.

Een schitterende verscheidenheid van klassiekers stonden opgesteld. Van een aandoenlijk BMW-tje Isetta met frontdeur tot een peperdure Mercedes Goldwing van een Thaise eigenaar. Deze liet met gepaste trots zijn schoonheid bewonderen door een andere (Thaise) schoonheid.

Opvallend was wel dat het bijna allemaal Europese auto’s waren, hoewel een paar in Thailand geassembleerd waren omdat het stuur rechts zat. Het zou interessant geweest zijn om de geschiedenis van dergelijke auto’s te kunnen achterhalen hoe zij uiteindelijk in Thailand terecht zijn gekomen en welke functie deze gehad zouden kunnen hebben, zoals een verlengde Citroën Pallas Prestige.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website