Operette “Die lustige Witwe” in Bangkok

Door Gringo
Geplaatst in Agenda
Tags: ,
19 december 2019

Scene from the opera production”Die lustige Witwe” (The Funny Widow), Staatsoper Unter den Linden, Berlin-Mitte (360b / Shutterstock.com)

De Classical Voice Department, onderdeel van het College of Music van de Mahidol University kondigt met trots de uitvoering aan van één van de beroemdste Weense komische operettes van de grote Oostenrijks-Hongaarse componist Franz Lehár.

De voorstelling vindt plaats op donderdag 23 januari 2020 en vrijdag 24 januari 2020 en begint om 7 uur ’s avonds. Ook op zaterdag 25 januari wordt de operette gespeeld om 7 uur ’s avonds, maar op die dag is er ook een middagvoorstelling, dat begint om half twee.

Die lustige Witwe

Ik ken de operette inderdaad als Die lustige Witwe, maar, zoals op de poster te zien, wordt het in Bangkok in de Engelse taal opgevoerd als “The merry widow”. Het is een komische operette vol met charmante romantiek dat gaat over een steenrijke jonge weduwe, die van plan is het land te verlaten, maar waarvoor pogingen worden gedaan om haar in het land te houden, dat bijna failliet is. Het is genieten van bekende liedjes als the “Vilja Song”, “Da geh’ ich zu Maxim” (“You’ll Find Me at Maxim’s”) en de “Merry Widow Waltz”, prachtige danseressen, een elegante enscenering met een live orkest. De avonden beloven het publiek naar huis te sturen met een hartverwarmende glimlach en zoete dromen.

Nostalgie

Bij het schrijven van dit artikel dacht ik met weemoed terug aan de vele prachtige theatervoorstellingen, die ik in Nederland heb bijgewoond. Of het nu om de musical Anatevka, een uitvoering van de “Carmina Burana” of een avondje Lurelei Cabaret ging, het was immer een gedenkwaardige avond. Netjes aangekleed, een etentje vooraf en een drankje na de voorstelling, het bleef je lang heugen. Wanneer was u voor het laatst in een theater?

Thailand

Natuurlijk is er ook in Thailand volop muziek te beluisteren, maar een avondje Europese muziek is toch zeldzaam. Van harte aanbevolen dus!

Tenslotte

Op Wikipedia en YouTube is veel over deze operette te lezen en te zien en terwijl ik mij daar wat in verdiepte, bedacht ik, dat er met wat fantasie heel goed een Thaise versie van te maken is. Voor de nachtclub Maxim zijn er talloze clubs te vinden en de talloze a go go en coyote bars leveren beeldschone danseressen. Ook voor een steenrijke Thaise weduwe zijn er vast wel voorbeelden beschikbaar.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Operette “Die lustige Witwe” in Bangkok”

  1. Gringo zegt op

    In mijn enthousiasme ben ik vergeten enkele essentiële bijzonderheden te vertellen.

    De uitvoeringen vinden plaats in de MACM Hall, College of Music, Mahidol University, Salaya Campus, zie https://www.music.mahidol.ac.th/en

    De tickes (voor 1200, 800, 500 en 300 baht (speciale studentenprijs 150) boekt u via Ticketmelon: https://www.ticketmelon.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website