“Ons Moeder” is een gezellig, laagdrempelig Nederlands restaurant en guesthouse in Pattaya/Jomtien. Veel Nederlanders, die (tijdelijk) in Jomtien wonen of logeren kennen het om er regelmatig goed en goedkoop te eten.

Een mooi uitgebreid menu is er beschikbaar waarbij de Nederlandse gerechten wel de boventoon voeren. Kijk voor de bijzonderheden op de website www.ons-moeder-pattaya.nl

Haring

Ik moet er vanuit Naklua nogal ver voor rijden, maar toch kom ik er met een zekere regelmaat, zeg gemiddeld eens per maand. Het is er vaak behoorlijk druk, waarbij aan de grote gelagtafel mensen zitten, die elkaar daar regelmatig ontmoeten om tijdens hun maaltijd de laatste nieuwtjes uit te wisselen en ook oplossingen aan te dragen voor alle wereldproblemen. Ik kom er speciaal om er twee heerlijke haringen met veel uitjes te verorberen met daarna een stamppot andijvie met speklapjes.

Speklapjes

Ja, speklapjes! Nu ik in Thailand woon eet ik vaker in restaurants dan ik in Nederland gewend was en ik vind die goed uitgebakken speklapjes een heerlijke afwisseling van Thai food, biefstukjes, varkenshaasjes, lamskoteletten, enz. Ik eet die speklappen eigenlijk ook pas sinds ik hier woon. Ja, vroeger thuis kreeg ik ze wel, want het was goedkoop en veel ander vlees was voor mijn ouders gewoon te duur. Daarna heb ik nooit meer gegeten, hoewel ik in Alkmaar in een wijk woonde, dat spottend een speklappenbuurt werd genoemd.

Nieuwe eigenaar

Maar goed, terug naar Ons Moeder. Het was mij al enkele keren opgevallen, dat er veranderingen in het restaurant plaatsvonden. De muren werden gewit, een muurtje geplaatst ter afscheiding van de keuken, nieuwe meubels (de gelagtafel bleef natuurlijk onveranderd staan), mooie afbeeldingen en beschrijvingen van de dagschotels. Nu onlangs bleek mij, dat de zaak is overgenomen van Giel, die met pensioen is gegaan, door de Amsterdamse horeca-man Martin Scheepers en zijn Thaise partner Orn. Hij kwam dit keer even bij mij zitten voor een praatje.

Martin Scheepers

Martin heeft een jarenlange ervaring in de horeca, maar heeft nooit als eigen baas gewerkt. Ons Moeder over te nemen was een buitenkans, die hij niet wilde laten lopen. Hij wilde nu op eigen benen staan en doet dat met zijn Thaise partner Orn. De veranderingen, die ik hierboven omschreef zijn inderdaad zijn idee, maar het karakter van Ons Moeder zal niet veranderen. Hij noemt het nu een Amsterdams restaurant met Brabantse gemoedelijkheid.

Hollandse Avond

Martin wil meer doen dan alleen een restaurant en guesthouse te zijn, hij wil ook gezellige activiteiten voor de vele Nederlanders in Pattaya/Jomtien organiseren. Het eerste bewijs is de Hollandse Avond, die op vrijdag 15 december aanstaande zal plaatsvinden. Er wordt een zeer uitgebreid koud buffet aangeboden voor slechts 350 Baht per persoon – drankjes uiteraard niet inbegrepen. De avond wordt opgeluisterd met onvervalste muziek van Nederlandse bodem, dus ook veel meezingers. Rick de Zanger neemt het grootste gedeelte voor zijn rekening en wordt bijgestaan door optredens van Colin de Jong en Gerbrand Castricum. Als het u interesseert moet u even bellen 098 979 0861, want het aantal plaatsen is beperkt.

Tenslotte

Natuurlijk hoop ik, dat het een echt gezellige avond wordt, maar bovenal hoop ik, dat Martin en Orn succes zullen hebben met deze voor hen toch belangrijke uitdaging.


» Laat een reactie achter


6 reacties op “‘Ons Moeder’ in nieuw jasje organiseert Hollandse Avond”

 1. Gerrit van den Hurk zegt op

  Wij wensen Martin heel veel succes met zijn nieuwe moeder! Jammer dat wij pas weer in Januari naar Jomtien gaan. Nu missen we wel die prachtige opening.
  Maar we verheugen ons er op om straks heerlijk bij Martin te gaan eten.
  Nogmaals succes Martin!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. Cees zegt op

  Laat dat organiseren van zo’n avond maar aan Martin over !! Dat komt zeker goed.
  Hij deed dat voorheen ook regelmatig en die parties waren altijd erg leuk met lekker eten.
  Een paar weken gelden ook Martin weer opgezocht. Even bijkletsen met een biertje en ook heel lekker gegeten.
  Aanrader !!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. Teeuwen zegt op

  Nouw we wensen Giel een goede en gezond en plezierige tijd tegen moet hij was een plezierige Man met een goede humor vaak hebben we er ge<eten en in februari komen we er ook weer na een grote reis door Myanmar en Thailand.Wij wensen Martin ook een goede toekomst tegen moet .En we ontmoeten hem ook graag.Tot ziens.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 4. Adje zegt op

  Ik hoop dat de kamers ook opgeknapt zijn. Dat was begin vorig jaar een verschrikking. We waren dan ook maar 1 nacht gebleven. Ik wens de nieuwe eigenaren veel succes.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. jacqueline zegt op

  Wij komen van januari tot april , misschien willen de nieuwe eigenaars in die periode nog eens een gezellige Hollandse avond organiseren voor die mensen die er in december niet bij kunnen zijn ?
  Verder wens ik zoals altijd Nederlandse ondernemers veel succes .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. Chiang Moi zegt op

  Ons Moeder wij hebben er ook verschillende keren gegeten als rechtgeaarde Hollander kan je niet anders als je in Jomtien bent. Leuk, gezellig en de menu’s waren goed klaargemaakt. Toch vreemd zuurkool met worst eten bij 35 graden in Thailand maar het smaakte prima. Wat betreft de kamers die waren ronduit slecht we hebben 1x geboekt voor 3 weken maar hebben na 1 nacht toch maar iets anders gezocht. Ik hoop dat Martin de kamers boven dan ook een opknapbeurt geeft, wij wensen hem en zijn vrouw veel succes met Ons Moeder.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website