Tak

Tak is een provincie in het noordwesten van Thailand, grenzend aan Myanmar. De provincie staat bekend om zijn prachtige natuurlijke attracties, historische bezienswaardigheden en culturele ervaringen.

Tak is de thuisbasis van de Mae Ping-rivier, een van de belangrijkste rivieren in Thailand, en biedt een scala aan activiteiten voor bezoekers, zoals wandelen, kamperen, wildobservatie en boottochten. Naast het ontdekken van de natuurlijke schoonheid van de regio, kunnen bezoekers ook oude gemeenschappen en historische monumenten van Tak verkennen.

Ban Wang Muang-brug

Deze brug overspant de Mae Ping-rivier, een van de belangrijkste rivieren in Thailand die uiteindelijk uitmondt in de beroemde Chao Phraya-rivier. Als gevolg van de eenvoud van de brug, komt de schoonheid van de Mae Ping-rivier goed tot uiting en heeft de Ban Wang Muang-brug zich ontwikkeld tot een populaire schilderachtige uitkijkpunt voor zowel de lokale bevolking als bezoekers om foto’s te maken.

De beste tijd om de brug te bezoeken is bij zonsopgang, wanneer je kunt genieten van de ochtendrust en je longen kunt vullen met frisse lucht. De brug bevindt zich in het subdistrict Mai Ngam in het district Mueang Tak, niet ver van Moo 5 en het administratieve kantoor van het dorpsopperhoofd. Rijd gewoon langs de Ping-rivier – het duurt niet lang!

Trok Ban Chin

Trok Ban Chin, een oude gemeenschap

Deze gemeenschap bestaat al meer dan 100 jaar. In vroeger tijden werden dorpen vaak aan de rivieroever opgebouwd omdat de rivier diende als waterweg voor transport en ontvangst van goederen. Een bloeiende handel zorgde ervoor dat Trok Ban Chin een druk en levendig dorp werd, compleet met verschillende markten, houtwinkels en huizen die eigendom waren van rijke handelaren uit die tijd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er bommen op deze stad gegooid, waardoor veel mensen vertrokken en naar andere gebieden migreerden, hun huizen achterlatend en verlaten. In het afgelopen decennium is deze stad echter gerenoveerd en zijn de huizen gerestaureerd. Sindsdien is de levendigheid teruggebracht in dit dorp en is het een aantrekkelijke historische bezienswaardigheid geworden.

Petrified Wood Forest Park (Redactionele bronvermelding: Sitthipong Pengjan / Shutterstock.com)

Petrified Wood Forest Park

Dit versteende bos is meer dan 120.000 jaar oud en de thuisbasis van de grootste ontdekte versteende boom in Azië. In het Petrified Wood Forest Park worden zeven versteende bomen tentoongesteld aan het publiek, elk met zijn eigen unieke structuur en schoonheid.

Bhumibol Dam

Bhumibol Dam

De Bhumibol Dam is een van de grootste dammen in Thailand, gelegen in Amphoe Sam Ngao in de provincie Tak. De dam werd gebouwd in 1960 om overstromingen te controleren en hydro-elektrische energie te leveren aan de regio. Bezoekers kunnen een boottocht maken om de prachtige omgeving rond de dam te zien en meer te leren over de geschiedenis en betekenis van de dam voor de lokale bevolking.

Doi Mae Tho National Park

Doi Mae Tho National Park

Doi Mae Tho National Park is een prachtige natuurlijke attractie gelegen in Amphoe Mae Ramat, Tak provincie. Het park beschikt over diverse wandelpaden, watervallen en schilderachtige uitkijkpunten. Bezoekers kunnen genieten van een scala aan activiteiten, zoals kamperen, vogels kijken en het verkennen van de diverse flora en fauna van het park.

Tham Mae Usu-grot

Tham Mae Usu-grot

Tham Mae Usu-grot is een kalksteengrot gelegen in Amphoe Tha Song Yang, Tak provincie. De grot beschikt over indrukwekkende stalactieten en stalagmieten, evenals ondergrondse stromen en poelen. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door de grot om meer te leren over de geologische geschiedenis en betekenis.

Lan Sang National Park

Lan Sang National Park

Lan Sang National Park is een natuurlijke attractie gelegen in Amphoe Mae Sot, Tak provincie. Het park beschikt over prachtige bossen, watervallen en schilderachtige uitkijkpunten. Bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals wandelen, kamperen en het kijken naar wilde dieren.

De provincie Tak heeft veel te bieden voor bezoekers die op zoek zijn naar natuurlijke attracties, historische sites en culturele ervaringen. Dit zijn slechts enkele van de must-visit plaatsen in Tak die op de lijst van elke reiziger zouden moeten staan.

Bron: TAT

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website