Haew Narok Waterfall met regenboog in het Khao Yai National Park

Over het drama van de zes olifanten, die in een 50 meter lager gelegen waterval van het Khao Yai National Park in Prachaburi vielen en het leven verloren, heeft u alles kunnen lezen op talrijke websites van over de hele wereld. Het jammerlijk verhaal wordt nog eens ondersteund door vele foto’s en video’s op YouTube.

Haew Narok Waterfall

Ik ga dat nieuws niet herhalen, maar was wel benieuwd van welke waterval er sprake is. Het gaat om de Haew Narok Waterfall (Hell’s Fall) dat zich op KM 24 van Highway 3077 bevindt. Op dat punt is er een parkeerterrein en vandaar moet nog ongeveer een kilometer gelopen worden om het uitkijkpunt op van het eerste niveau te bereiken.

De waterval bestaat uit 3 niveaus: het eerste niveau is een steile klif van 50 meter hoog. Tijdens het regenseizoen klettert het water op de rotsbodem, waardoor er prachtige geluiden te horen zijn en het water als in een stralenkrans opspat. Het 2e en 3e niveau zijn behoorlijk gevaarlijk en niet toegankelijk voor het publiek.

Haew Narok Waterfall

Geschiedenis

De Haew Narok Waterfall staat bekend als één van de hoogste en mooiste watervallen in het Khao Yai National Park. Oorspronkelijk, vóór de aanleg van de Prachin Buri – Khao Yai Road, duurde het niet minder dan 6 uur om de waterval lopend te bereiken. Toen de Prachin Buri – Khao Yai Road voltooid was, werd er een parkeerplaats gebouwd op slechts één kilometer afstand van de waterval.

Op weg naar de waterval kunt u aan beide kanten van de route genieten van de prachtige natuur. Bij de waterval is er een 50 meter lange trap die vrij smal en steil is. Wanneer u echter het uitkijkpunt bereikt, ziet u de grandeur en schoonheid van de waterval. Als u de plaats in een regenseizoen bezoekt, is er veel water dat spettert en zonlicht raakt, wat bijdraagt ​​aan een prachtig regenbooglandschap.

Tijdens een droogteseizoen kan het teleurstellend zijn omdat je alleen droge kliffen zonder beekjes ziet. Onderweg naar de waterval ziet u gebogen stenen, gebouwd om te voorkomen dat olifanten van de waterval vallen.

Ongevallen

Sinds 1987 vallen er elk jaar wel een of twee olifanten van de rotsen bij deze waterval. Het grootste verlies vond plaats in 1992 toen een kudde van 8 olifanten in de waterval viel en stierf. Er zijn sindsdien meerdere beschermende maatregelen getroffen om te voorkomen, dat olifanten in het ravijn storten, maar het heeft dus niet kunnen voorkomen, dat er weer zes olifanten verongelukt zijn.

4 reacties op “Zes olifanten gestorven in de Haew Narok waterval van het Khao Yai National Park”

 1. John D. Kruse zegt op

  Hallo,

  zijn er twee nationale parken met de naam Khao Yai National Park?

  Uit de pakweg 5 jaren van mijn verblijf in Pakchong prov. Nakon Ratchasima,
  weet ik toch heel zeker dat daar ‘ook’ een Khao Yai national park is.

  John Kruse

 2. Conimex zegt op

  Dat is hetzelfde park, Khao Yai is een vrij uitgestrekt gebied.

 3. Theiweert zegt op

  IS het zelfde park in het noorden ligt Pakchong en in het zuidoosten ligt Prachin Buri .

 4. henk zegt op

  Het Khao yai park strekt zich uit over meerdere provincies.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website