Zeecruises vanuit Laem Chabang

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
7 mei 2017

Het is verrassend dat Laem Chabang steeds meer in de belangstelling komt te staan als haven om van daaruit cruisetochten te organiseren. Maar Thailand zal dan meer moeite moeten doen om de zeehaven aan de huidige maatstaven aan te passen, zodat aanbieders van zee cruises daardoor aangetrokken worden.

Ook op het gebied van het verstrekken visa valt het een en ander te verbeteren. Het moet concurrerend kunnen worden, volgens Suparerk met Singapur, Hongkong, China en Vietnam op het gebied van zee cruisetochten in het Aziatisch-pacifistisch gebied.

Het derde grootste bedrijf ter wereld op het gebied van cruisetochten, met het hoofdkantoor in Hongkong, heeft Leam Chabang als uitvalshaven gekozen met het schip “Super Star Gemini”. Dit schip zal vanaf 17 december 2017 tot en met 27 april 2018 in Laem Chabang gestationeerd zijn. Dit zal tevens een extra stimulans zijn voor de toeristenindustrie in Thailand, omdat meer toeristen naar Thailand zullen reizen om vanaf Laem Chabang een cruise te boeken.

Star-Cruises President Ang Moo Lim deelde mee, dat hij zeer opgetogen was, dat de basis voor de “SuperStar Gemini”voor 5 maanden naar Laem Chabang verplaatst kon worden. Reeds in 1995 had het bedrijf Phuket aangedaan, wat door internationale gasten zeer op prijs gesteld werd.

Het is mogelijk voor een korte trip in te schrijven onder andere voor 3 nachten naar Sihanoukville in Cambodja en Koh Samui als wel voor 2 nachten naar Sihanoukville en Koh Kong in Cambodja. Deze reizen kosten tussen de 8.900 en 12.9000 Baht per persoon.

Omdat de reizen pas in december plaats gaan vinden, zijn nu nog geen boekingen mogelijk. Totaal beschikt de maatschappij over 22 cruiseschepen met een bedden capaciteit van 35.000 stuks.

In een andere posting is reeds geschreven over de zee cruises met de Aidabella. Deze twee weekse reis deed onder andere Maleisië, Kuala Lumpur en Vietnam aan. Deze cruises worden vanaf december en januari vanuit Laem Chabang aangeboden. Aardig is te vermelden dat dit schip de Aidabella kortgeleden Amsterdam aandeed.

Voor zover nu bekend zijn de volgende adressen te raadplegen, maar nog geen boekingen mogelijk.

Super Star Gemini: www.starcruises.com/id/en/destinations/thailand

Aidabella: www.taf-reisen.de (Het schijnt dat reisorganisatie “TUI” zich hier ook mee     bezighoudt.

Mogelijk dat in Laem Chabang meer informatie voorhanden is, maar bij mij nog niet bekend.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Zeecruises vanuit Laem Chabang”

 1. Appie Happie zegt op

  Inderdaad de haven is nu een containerhaven.
  Ik ben er nu twee keer geweest met de Rotterdam en de Volendam van de Holland America Line.
  Als je van het schip buiten de container terminal wil komen moet je een dure taxi nemen die bij het schip komen een andere mogelijkheid is er niet.

  Een shuttle bus b.v. van het schip naar de Hoofdpoort zou al een hele verbetering zijn.
  Daar kan je dan een taxi regelen tegen “normale” tarieven.

 2. vrancken visschers zegt op

  is er geen informatien van de schepen die vertrekken en aankomen in laem chabang ,ben daar reeds vertrokken met aida, prachtig zijn er nog meer ik kan er geen vinden wel vertrek anderen havens
  grt alex


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website