Welke sluitingstijden gelden in Pattaya?

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond, Pattaya, Steden
Tags: , , ,
22 augustus 2016

Om maar met de deur in huis te vallen, de sluitingstijden in Pattaya zijn voor de gemiddelde vakantieganger niet te begrijpen. Ook wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen horecagelegenheden voor Thai en Farang.

De karaoke bars en kleinere pubs, die door de Thai bezocht worden, schijnen geen sluitingstijd te kennen of men knijpt een oogje dicht. Deze kunnen doorgaan tot in de ochtend uurtjes. “Ons kent ons!”

Voor het overige nachtleven wordt de stad in twee zones ingedeeld. Voor Walkingstreet, Zuid Pattaya en de Beach Road geldt een sluitingstijd van 4 uur ’s morgens, voor de overige stadsdelen is dit 2 uur ’s nachts. Echter het is onduidelijk, waar de grens getrokken wordt.

De politie richt zich vooral op de 2-uurs zone, omdat daar nauwelijks iemand zich aan hield. Zo zal er steeds door hen controles uitgevoerd worden, volgens de laatste politie verordeningen. Gelet wordt op de handhaving van sluitingstijden en of er aan minderjarigen alcohol geschonken wordt of dat zij anderzijds aan het bedrijf verbonden zijn door het aanbieden van “diensten”. Bij overtreding hiervan kan het bedrijf een sluiting van 5 jaar tegemoet zien, zoals reeds gebeurd is met de “Viper Bar”en de “Easy Enjoy Bar”.

Ook aan de aanwezige Farangs zullen de nodige vragen gesteld worden en dienen zich te kunnen identificeren. Leuker kunnen wij het niet voor u maken in Pattaya!

2 reacties op “Welke sluitingstijden gelden in Pattaya?”

  1. wim zegt op

    En dan is er in Walking street ook nog de JP bar.
    Die doorgaat wanneer iedere andere bar al gesloten is.

  2. Bart zegt op

    op the Dark Side is 00.00 de norm , allemaal zeer onduidelijk, Bars waarvan de eigenaren politie mensen zijn mogen wel later open . Wat is nieuw ? , was getuige van een politie controle op de Dark Side een team van 5 personen , ging vrij relaxed , aan de buitenlanders werd niets gevraagd , de “dames” moesten zich allemaal legitimeren , ging ook ontspannen , maar de controle was vrij langdurig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website