Waterfrontbuilding bij de Bali Hai pier

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
1 november 2018

Foto: Lodewijk Lagemaat

Een gebouw wat als een stille “Toren van Babel” in Pattaya nog steeds als een waarschuwing tegen mismanagement en corruptie in Pattaya tegen de lucht afsteekt. Het nodige is hier al door de jaren heen over gezegd en geschreven.

Afgelopen tijd waren er opeens weer activiteiten te bespeuren. Dat klopt, men moest van de hoogste verdieping alle machines, kranen en bouwmaterialen verwijderen en eventuele constructies, die voor een gevaar van neerstortende onderdelen zouden kunnen leiden.

Wie uiteindelijk de “Zwarte Piet”toegespeeld krijgt, blijft vooralsnog onduidelijk met de daaraan gekoppelde miljoenen claims. Teveel partijen hebben in het verleden meegeprofiteerd van de graaicultuur en corruptie zoals die in Thailand woedde. Veel wordt al aangepakt behalve als je een paar “horloges” draagt van vele miljoenen Baht van een “overleden vriend” dan is het handig om artikel 44 te handhaven!

De laatste Thaise rap legde veel bloot op dit gebied! Door de grote support, meer dan 1,5 miljoen “duimpjes” ,heeft de overheid dit keer een verstandige U-turn gemaakt door geen olie op het vuur te gooien.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Waterfrontbuilding bij de Bali Hai pier”

  1. chris zegt op

    Mijn vrouw heeft – ik denk anderhalf tot twee jaar geleden – een Belg die in dit nieuwe condomiumgebouw een condo had gekocht aan een goede advocaat in Pattaya geholpen. Inmiddels heeft de rechter uitspraak gedaan. De Belg die zijn geld (in casus de down payment betaling) terugwilde en ontbinding van zijn koopcontract is in alle aspecten in het gelijk gesteld.
    Maar nu. Hij krijgt zijn aanbetaling niet terug van de projectontwikkelaar omdat de bank beslag heeft laten leggen op alle bankrekeningen van de ontwikkelaar. Deze kan dus niks betalen. Het wachten is op een organisatie die het gebouw koopt van de bank. En dat kan naar mijn mening nog HEEL lang duren.
    Dit heet ook wel een Pyrrhus-overwinning.
    https://www.encyclo.nl/begrip/pyrrusoverwinning


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website