Visum aanpassingen om het toerisme te stimuleren

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
27 december 2018
1000 Words / Shutterstock.com

Om het toerisme naar Thailand te stimuleren zijn een aantal visa veranderingen aangebracht. Het eerste werd de inreisvisum, die toegang gaf tot een eenmalige entree in Thailand verandert in een entree, die tweemaal geldig zou zijn binnen een termijn van zes maanden.

Daarmee zouden buitenlandse toeristen een van de buurlanden kunnen gaan bezoeken en zonder problemen Thailand weer inreizen. Concreet worden daarbij Laos, Cambodja en Maleisië genoemd.

De toeristen die met een 30-dagen visum inreizen, kunnen over land onbeperkt een aantal keren de grens oversteken, het zogenaamde visa-on-arrival. Volgens het Ministerie van Toerisme en Sport reisden in 2017 ruim 5 miljoen buitenlandse toeristen over land Thailand in en uit.

Veel buitenlanders werken buiten Thailand in de buurlanden Singapore, Japan. Een aantal reist om verschillende redenen Thailand in en uit. Sommigen om inkopen te doen, vakantie te houden of gebruik te maken van de gezondheidszorg. Ook deze mensen komen voor deze nieuwe tijdelijke maatregel in aanmerking.

Op 15 november zijn deze nieuwe maatregelen ingegaan. Hebben sommige bloglezers iets van deze maatregel gemerkt of er iets over gehoord? Of geldt dit hoofdzakelijk voor Noord Thailand om Chinezen weer voor Thailand te interesseren.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Visum aanpassingen om het toerisme te stimuleren”

 1. Cornelis zegt op

  Beetje verwarrend – inreisvisum, 30 dagen visum, visa-on-arrival…….. ik heb de indruk dat het een en ander door elkaar wordt gehaald? Je begint met vast te stellen dat deze veranderingen hebben plaatsgevonden, heb je misschien een link naar die publicatie?
  In ASEAN- verband is inderdaad gesproken over een gemeenschappelijk visum, maar dat is, voorzover ik weet, nog niet gerealiseerd,

  • l.lagemaat zegt op

   De overheid is niet helder op dit gebied en richt zich vooral op de Chinezen

   Misschien dat de reactie van RonnyLatPhrao wat meer duidelijkheid voor u schept

 2. Danzig zegt op

  Er bestaat geen 30 dagenvisum, noch een visa-on-arrival voor Nederlanders en Belgen. Dat heet een visa exemption entry, letterlijk een vrijstelling van een visum.

 3. RonnyLatPhrao zegt op

  Er werden inderdaad maatregelen aangekondigd, maar eigenlijk heb ik er verder weinig van gelezen.
  Ik weet niet of het werkelijk geheel of gedeelte werd ingevoerd en heb er ook nog niets van gelezen op website’s van ambassades, maar misschien heb ik het gemist.

  Normaal betrof het eigenlijk ook een testperiode en die zou lopen van 15 november tot 15 januari waarna het geëvalueerd zou worden.

  Samengevat

  – Bij het aanvragen van een “Single Entry Tourist visa” kan je, in die periode, ook een “Double Entry Tourist Visa” bekomen met een geldigheidsperiode van 6 maand voor dezelfde prijs dwz 1000 Baht.

  – Visumhouders kunnen een gratis(?) “Re-entry permit” bekomen indien het een kort bezoek aan een buurland betreft. (Laos, Cambodia and Malaysia).

  – Een onbeperkt aantal keren binnenkomst op “Visa exempt” (30 dagen) bij binnenkomsten over land en dit voor het ganse jaar. Momenteel is dit beperkt tot 2 “Visa Exempt” binnenkomsten per kalenderjaar.
  (Dit zou goed nieuws zijn voor o.a. Nederlanders en Belgen)

  – De “Visa on Arrival” die normaal 2000 Baht kost is gratis gedurende deze twee maand. (VOA is niet van toepassing voor o.a. Nederlanders/Belgen).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website