In Oost Thailand is men bezig een megaproject te realiseren, het zogenaamde “Eastern Economic Corridor” (EEC). Om dit gebied te ontwikkelen moet de infrastructuur op elkaar afgestemd worden. Maar de ketting is zo sterk als de zwakste schakel.

Een van deze schakels is het Laem Chang havengebied. Sinds jaren strijden de beheerders van de havens van Laem Chabang en diverse industriegebieden met de lokale visserij industrie en de burgerij van de Rongmaikeed gemeente tegen de derde fase van de uitbreiding van de Laem Chabang haven. De voorstanders wijzen steeds weer op de grote voordelen ,die de EEC zal hebben voor Laem Chabang en omgeving. De tegenstanders wijzen erop dat de eerste en tweede uitbreiding van de haven al genoeg schade heeft aangericht en protesteren tegen de derde uitbreiding. Hoewel de gedupeerden wel inzien dat het tegenhouden van een dergelijk megaprojekt op de lange duur niet vol te houden is.

Tijdens een hoorzitting onder voorzitterschap van Banglamungs districtschef Naris Niramaiwong maakten de sprekers van de getroffen vissers, mosselkwekers, veerdiensten en bewoners duidelijk, dat hun belangen in de tweede fase grote schade opgelopen hebben. De toegezegde compensatie is tot heden nog niet voldaan. Zij eisen, dat de verdere ontwikkeling van de derde fase voorlopig uitgesteld wordt totdat de schadeloosstelling een feit geworden is. Een derde uitbreiding betekent voor velen het einde van hun bestaansmogelijkheid. Ook moet er omscholingsmogelijkheden komen voor alle getroffenen in de wijde omgeving.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website