Verschillende tempels in opspraak

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
12 augustus 2017

De Wat Wang Tawan Tok in Nakhon Si Thammarat (foto boven) zou zo uit een horror film gestapt kunnen zijn. Deze Wat zou dagelijks grote financiële inkomsten hebben gehad, 15.000 Baht per dag, die echter niet allemaal in de boekhouding terug te vinden waren. Toen een 17-jarige novice uit deze Wat dit merkte, werd deze vermoord en in beton gegoten.

Bij dit onderzoek stuitte de politie op een tweede bizarre zaak, namelijk dat de 79-jarige abt meer dan 2 jaar in een kluis gestopt was en daar eten kreeg, maar niet kon ontsnappen. Deze was echter nog niet in staat een verklaring af te leggen door deze gebeurtenissen.

De tweede zaak, die nog steeds niet is opgelost gaat om de verdachte vlucht van Phra Dhammachayo naar Europa. De commissaris-generaal van de Royal Thai Police Pol Gen Chakthip Chaijinda wil nu alle officieren die betrokken zijn bij de ontsnapping van deze voortvluchtige monnik zowel strafrechterlijk als disciplinair straffen. Tevens wordt bekeken in hoeverre de abdij ook aangepakt kan worden wegens het voorlopig verborgen houden van deze monnik.

Dat kerk en staat door deze gebeurtenissen niet door één deur kunnen, moge duidelijk zijn.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Verschillende tempels in opspraak”

 1. Slagerij van Kampen zegt op

  Het zou wel eens het topje van de ijsberg kunnen zijn. Hier in Nederland komen nog heel wat grotere bedragen binnen. Naar men mag hopen is er sprake van enige externe controle zonder belangenverstrengeling. Waarschijnlijk ontbreekt het daar in Thailand ook aan. Niet elke monnik is een heilige, en niet iedere monnik is monnik geworden met de bedoeling een heilige te worden. De motieven kunnen zeker in Thailand divers zijn. Armoede bij voorbeeld.

 2. Hendrik zegt op

  Heb in Nederland tot op heden geen priester of dominee met een RR of Bentley gezien. Laatste staan een eigen vlieveld, hier wel. Niet algemene standard maar het gebeurt. Totaal geen controle zelfde met Hogene amtenaren. Hopelijk zal onze huidige regering de juiste maatregelen nemen.

 3. Fransamsterdam zegt op

  Nederland is in Katholiek opzicht natuurlijk ook niet meer dan een afvallige provincie.
  Maar Pausen reden van oudsher al rond in Mercedessen, waaronder de 600 Pullman Landaulette, later ook in Ferrari’s cabriolet, en Belgische priesters zijn zelfs opgepakt voor het negeren van een kruis.
  .
  http://www.paul-wouters.nl/vaticaan.htm
  .
  https://www.autoblog.nl/nieuws/belgische-priester-is-snelheidsduivel-raakt-rijbewijs-kwijt-71543

 4. ruud zegt op

  15.000 Baht per dag aan imkomsten lijkt me niet direct onder grote inkomsten te vallen.
  Dat lijkt me nauwelijks genoeg, om die tempel te kunnen onderhouden.
  Maar het bedrag is blijkbaar hoog genoeg om af te romen en een moord voor te plegen.

  • Ger zegt op

   15000 per dag is voor velen een maandloon. En 15.000 is 450.000 per maand, in 1 jaar 5 miljoen baht. Grote bedragen dus.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website