Verschillende restaurants in Pattaya zijn weer open

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
28 mei 2020

Verschillende restaurants mochten onder bepaalde voorwaarden weer opengaan. Maar door de strenge eisen op het gebied van hygiëne en de afstanden tussen de zitplaatsen, waardoor families ver uit elkaar moesten gaan zitten, was er nauwelijks sfeer en gezelligheid.

Veel gasten kregen het gevoel dat ze beter thuis hadden kunnen blijven en daar een bestelling hadden kunnen plaatsen, zodat het etentje thuis kon plaatsvinden.

Ook het bedienend personeel moet mondmaskers dragen en handschoenen, wat ook niet sfeerverhogend werkte. Het is voor sommigen te veel rompslomp zoals eerst de temperatuur meten, handen met gel ontsmetten en aankomst- en vertrektijden opschrijven of eventueel met een app werken. Controles zullen er moeten zijn om het coronavirus verder terug te dringen, maar de gezelligheid is daarmee ook weg.

Het gevolg is echter dat de restaurants op dit moment niet echt levensvatbaarheid zijn. Noodgedwongen moet er opnieuw in het personeelsbestand gesneden worden om de onkosten niet verder te laten oplopen en deze vertrekken mede door de regeringsmaatregelen.

Nu dat de regering de noodtoestand met een maand verlengd heeft tot 30 juni, verlaten steeds meer (ontslagen) mensen Pattaya en gaan naar hun geboortedorp terug. Sommigen geven zelfs aan niet meer naar Pattaya te zullen terugkeren.

Ook de onzekerheid of de “locaties met een hoog risico” nog veel langer gesloten zullen moeten blijven, doet hen besluiten te vertrekken. De berichten hierover zijn niet eenduidig en daardoor onbetrouwbaar! Wanneer het toerisme weer zal aantrekken is een ander pijnpunt voor de stad, die daar grotendeels van afhankelijk is.

Ondanks het lage aantal corona meldingen houdt de regering vast aan haar beleid, waar veel mensen steeds minder begrip en waardering voor kunnen opbrengen. Het voelt meer als een politieke keuze.

Bron: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website