Veiligheidsmaatregelen voor boottrips

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
21 april 2018

Zijn er al mensen in Phuket of omgeving, die ervaring hebben met de nieuwe voorgestelde veiligheidsmaatregelen van het afgelopen toeristenseizoen?

Toeristen die een trip met een boot vanaf Phuket gaan maken, zouden een armband omkrijgen. Deze zouden voorzien worden van naam, adres, telefoonnummer en onderkomen, opgeslagen op een microchip in deze armband en kosten 20 baht. Tevens heeft de armband een GPS systeem, zodat bij een noodsituatie men weet waar de persoon zich bevindt. Gouveneur Norraphat Plodthong roept vakantiegangers op tijdig te komen, zodat voor de tocht begint alles in gereedheid gebracht kan worden en bij de boot de armband klaar ligt voor gebruik.

Onduidelijk is wat er na de tocht met de armband gedaan gaat worden. Blijft dit eigendon van de betreffende persoon of wordt deze vernietigd. Tevens worden alle aanbieders van tochten gecontroleerd op reddingsvesten en brandblussers.Voornamelijk in Rassada, Chalong, Ao Po en Royal Phuket. Verder worden de gezichten zowel van de bemanning als van de vakantiegangers op beeld vastgelegd.

Dit waren voorgestelde maatregelen aan het begin van het nieuwe toeristen seizoen 2017 – 2018 Aangezien er verder weinig bekend over was in de media is nu de vraag: “Waren dit goedbedoelde maatregelen, die verder niet ten uitvoer zijn gebracht?”

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Veiligheidsmaatregelen voor boottrips”

 1. stevenl zegt op

  Ik ben ongeveer 3x per week op een toeristenboot hier, en heb niets gemerkt van armbanden. Reddingsvesten zijn wel verplicht.

 2. Wim zegt op

  Vorige week trip met speedboot gemaakt en geen armband gezien.
  Reddingsvesten lagen er wel maar niks over gezegd en niemand die ervgebruik van maakte.

 3. stevenl zegt op

  Wim, van waar ben je vertrokken?

  • Wim zegt op

   Vanaf patong.
   Ik weet de naam van de pier niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website