flydragon / Shutterstock.com

Er is een interessante ontwikkeling gaande tussen de Royal Thai Air Force en boeren in Phayao en Phang Nga. De Thaise piloten hebben een verplichte training op de 4-motorige propeller C-130 vliegtuigen nodig om hun vaardigheden op peil te houden en om aan hun verplichte aantal vlieguren te komen.

Overal ter wereld is dit type vliegtuig aan te treffen vanwege zijn betrouwbaarheid en vele inzetbare mogelijkheden.

De boeren in Phayao en Phang Nga gaan hun producten uitwisselen om elkaar te helpen tijdens de coronacrisis. De boeren in Phang Nga, die klanten zijn van de Bank voor Landbouw en Landbouw Coöperaties (BAAC) hebben totaal een overschot van 3,84 ton gedroogde vis, garnalen, pasta, en mangosteen ter waarde van 226.200 baht. Omgekeerd hebben de boeren in Phayao, leden van Ban Rong San Landbouwcoöperaties, in ruil daarvoor 10 ton rijst en mango’s ter waarde van 239.000 baht klaarliggen.

Tijdens dit uitwisselingsprogramma vervoert de Thaise luchtmacht op haar trainingsvluchten voor de C-130 piloten deze producten van de ene regio naar de andere. Op deze wijze zijn de landbouwcoöperaties elkaar tot steun en wordt het “overschot” aan landbouwproducten op positieve wijze benut. Ook voldoet de Royal Thai Air Force hiermee aan het beleid van de regering bij de regulering van de landbouwproducten.

Bron: Pattaya Mail

1 reactie op “Uitwisseling van landbouwproducten met behulp van de Royal Thai Air Force”

  1. Harry Romijn zegt op

    Het ware wijs, als andere landen dit voorbeeld volgden. Als militairen moeten trainen, of dat nu heli’-f vaste-vleugel vliegtuigen zijn, idem boten en vrachtauto’s, combineer het nuttige met het noodzakelijke.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website