Tweede Money Expo in Rayong

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
16 september 2020

(PMG Corporation BKK / Shutterstock.com)

De eerste Money Expo in Rayong vond 8 jaar geleden nog plaats in Pattaya. Vorig jaar 2019 verhuisde deze expo naar Rayong. De belangstelling voor deze tweede Money Expo bleek groot gezien het aantal afgesloten leningen en verzekeringen ter waarde van 3 miljard baht.

De hypotheekaanvragen bedroegen 1,4 miljard baht, 1,3 miljard baht werd geïnvesteerd in de gezondheidszorg en levensverzekeringen, en 400 miljoen baht in klein-zakelijke leningen, plus nog eens een miljard in andere transacties.

Voorzitter, mevrouw Pakanee Wiriyarungsarit liet weten dat de deelnemers aan deze Expo in Rayong een hoge koopkracht bezitten met een gemiddeld inkomen van 1,1 miljoen baht per jaar, alleen Bangkok kende een hogere inkomensgrens.

Ruim 10.600 aanvragen zijn dit keer binnengekomen met een totale waarde van 4.023 miljard baht aan transacties. De meeste aanvragers hebben een maandelijks inkomen van 25.000- 100.000 baht. Velen van hen werken in de industrie, zodat hun aanvragen voor een lening of kredietaanvragen vrij snel goedgekeurd werden, aldus Pakanee.

Als gevolg van het coronavirus had de expo dit jaar de vorm van een “hybride evenement”. Men kon online aanwezig zijn of in persoon. De belangrijkste items waren woninghypotheken en herfinanciering met een beperkte rentevrije periode. Sommige banken boden aan af te zien van vergoedingen en kosten voor de beoordeling van onroerend goed.

Levensverzekeringen waren ook populair, evenals ongevallen- en arbeidsongeschiktheids- verzekeringen.Tevens schaften ongeveer 4.000 mensen creditcards aan met een ruime kredietmarge.

Oost-Thailand ontwikkelt zich in een snel tempo tot een hoogwaardig industriegebied en trekt daardoor hoogopgeleide Thais aan.

Bron: Pattaya Mail

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website