Thailand en Euro 2016

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
31 mei 2016

De belangrijkste voetbalcompetities in Europa zijn nagenoeg beëindigd en iedereen kijkt uit naar Euro 2016, dat van 10 juni tot en met 10 juli aanstaande in Frankrijk wordt gespeeld. Wij, Nederlanders, kijken er wellicht wat minder naar uit, want het Nederlandse Elftal schittert door afwezigheid. Dat is maar goed ook, want wie afgelopen vrijdag dat armzalig gedoe van Oranje in de oefenwedstrijd tegen Ierland heeft gezien weet dat wij in Frankrijk momenteel niets te zoeken hebben.

Onze sympathie, althans die van mij, gaat natuurlijk uit naar onze zuiderburen, waarvan ik denk, dat de Rode Duivels best ver kunnen komen in het toernooi. Probleem is echter, dat ik ze in het eerste traject, de groepsfase, niet veel zal zien, want twee van drie wedstrijden van België beginnen om 3 uur ’s nachts Thaise tijd. Ik ben een groot voetballiefhebber, maar dat is mij toch te gortig. Ik kijk de volgende morgen wel naar de samenvattingen. Hoe dan ook, ik wens onze Belgische vrienden alle succes en veel voetbalplezier.

Thailand en Euro 2016

Het toernooi in Frankrijk is uiteraard voor veel bedrijfssectoren een mooie gelegenheid om met speciale campagnes hun verkoop te stimuleren. Dat geldt ook voor Thailand en meerdere bedrijven hebben al (verkoop)acties aangekondigd. Denk daarbij aan bijvoorbeeld televisietoestellen, voetbalshirts, hapjes en dranken. Mensen, die, eventueel met vrienden, de wedstrijden willen zien in hun eigen huis, willen de beeldkwaliteit van “high-definition” tv-toestellen. Er zal ook een stijging te zien in de verkoop van snacks, diepvriesmaaltijden en al dan niet alcoholische drankjes. De Engelse krant The Nation vroeg een aantal bedrijven naar hun plannen.

Tesco Lotus

Dit supermarktconcern heeft de campagne “Your road to Paris with Tesco Lotus” gelanceerd, waarbij meer dan 2000 artikelen met korting worden aangeboden. Die korting kan van 10% oplopen naar bijna 30% en als het om een televisietoestel gaat biedt Tesco Lotus ook nog een 10-maanden renteloos betalingsplan.

Bovendien wordt er voor klanten, die minimaal 300 Baht besteden een wekelijkse verloting gehouden, waarbij prijzen gewonnen kunnen worden als voetbalshirts, smartphones en zelfs reisjes naar Parijs. Die verloting zal Tesco Lotus zo’n drie miljoen Baht gaan kosten.

Big C Supercenter

De actie van Big C Supercenter wordt “Big Save – Super Low Prices” genoemd. Vanaf nu worden er elke week “crazy deals” aangeboden. Deze week is dat een televisietoestel, dat met 20% korting wordt verkocht en volgende week is er weer een andere crazy deal. Ook hier een lucky draw bij elke 50 Baht besteding, waarbij men kans maakt op een “Gouden Voetbal”. Tijdens het toernooi worden diverse andere producten, zoals snacks, snoepgoed en dranken, tegen speciale prijzen aangeboden. De kosten voor deze campagne bedragen ca. 2 miljoen Baht.

Power Buy Co.

Dit bedrijf met talrijke filialen richt zich voor Euro2016 op de verkoop van TV’s met twee campagnes. In samenwerking met Samsung is de eerste campagne bedoeld voor klanten die tussen 5 mei en 5 juni een Samsung televisie kopen in een Power Buy winkel. De klant heeft kans om een reis naar Parijs te winnen, 15 klanten zullen de winnaars zijn, waardoor deze campagne ruim 6 miljoen Baht gaat kosten.

Een twee, eigen, campagne richt zich op alle klanten, die tussen 1 juni en 10 juli een televisietoestel kopen zonder onderscheid van merk. Onder die klanten worden 50 gouden kettingen verloot en de hoofdprijs hier is een Sony 85-inch LED-TV.

Fast Food Restaurants

Natuurlijk moet er bij tv kijken gegeten en gedronken worden. McDonald’s, een belangrijke sponsor voor Euro 2016, komt op 3 juni met een speciaal Euro Set product, waarvan de samenstelling een verrassing moet zijn.

Ook KFC speelt in op Euro 2016 en introduceert de nieuwe snack Chizza – een mix van krokant gebakken kip overgoten met speciale pizzasaus en gesmolten kaas.

Dan nog dit

Ook vakantiegangers willen het Europees kampioenschap zien en wij nodigen alle Belgische en ook Nederlandse horecaondernemers uit via een reactie bekend te maken, dat in hun zaak alle voetbalwedstrijden, ook die van 3 uur ’s nachts, te zien zullen zijn.

Samen kijken onder het genot van een hapje en een drankje in een bar of restaurant is wel zo leuk, nietwaar?

Bron: deels uit The Nation

9 reacties op “Thailand en Euro 2016”

 1. ergens in thailand zegt op

  ik kijk wel na Belgie want het is niet om 03.00 ’s nachts maar om 02.00 ’s nachts want het is nu 5 uur tijdverschil met Nederland dus ook met Frankrijk en waarom niet het zijn maar 2 wedstrijden van Belgie om 02.00 ’s nachts ik ga wel wat eerder na bed om op te staan.

  Belgie heeft grote kans om Europees Kampioen te worden want ze hebben een geweldig eltal.
  En wat Nederland betreft die zijn er de komende Wk’ s en EK’ s niet bij wat een vertoning tegen Ierland en nu tegen Polen. De vogende WK is heel maar dan ook heel ver weg voor Nedeland.

  mzzl Pekasu

  • Anno Zijlstra zegt op

   ik ben pro Belgie

 2. Anno Zijlstra zegt op

  Zolang Duitsland en Engeland maar verliezen van Kroatie vind ik alles goed . 🙂

 3. Jack G. zegt op

  Ik heb de voetballers maar ingeruild voor de olympische sporters die naar Rio gaan. Dus Dafne, Tom du Moulin, de handbaldames. Ik zal wel eens een wedstrijdje zien van het EK maar dat zullen er niet echt veel zijn. Ik zit niet te wachten op Albanië tegen Ierland of zoiets. Het is wel gek dat we nu in Nederland niet druk zijn met EK liedjes van Gerard J en de andere vele F artiesten. Geen Wuppie’s of Bavariajurkjes deze keer dankzij het beroerde spel van Oranje in de kwalificatie.

 4. Geert zegt op

  Beste,

  Hoe zou ik deze matchen het beste kunnen bekijken in Thailand.Welke provider zend deze matchen uit?Of streamingsites?Dank je wel.

 5. eugeen zegt op

  Misschien voor een maand NLtv nemen. Dan kan je hier in Thailand alle Vlaamse, Nederlandse en Duitse zenders rechtstreeks of uitgesteld mee kijken. Perfect beed.

 6. tonymarony zegt op

  Geert ik kijk al heel lang naar deze streamingside en is perfect http://www.warpfootball.com /

 7. dirk smeets zegt op

  Hoop dat er veel reageren met plaatsen waar we de matchen kunnen gaan volgen,want alleen is ook maar alleen

 8. KritiKus zegt op

  De middagwedstrijden 15.00 (zoals Albanie – Zwitserland zuuucht) is dus om 20.00 uur Thaise tijd, de 18.00 wedstrijden om 23.00 Thaise tijd en de 21.00 wedstrijden om 02.00 Thaise tijd.
  De laatste tijd zal voor een kroeg bijna onmogelijk zijn, zeker in Hua Hin (door het slechte imago moeten de kroegen 24.00 – 01.00 uur sluiten) of door veel geld te betalen (laatste keer Baht 50.000)
  Streaming http://livetv.sx/en/ is meestal goed.
  http://www.nl-tv.asia/ is fantastisch omdat je tot 14 dagen terug kunt kijken. Oftewel de 02.00 wedstrijden lekker in de ochtend 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website