Tekort aan regenwater in Pattaya en omgeving

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
4 oktober 2016

In deze regentijd is het haast onvoorstelbaar dat de Provincial Waterworks Authority overwegen om kunstmatig regen op te wekken, dit in samenwerking met de Royal Rainmaking Operation Center.

Onbegrijpelijk voor de mensen, die in sommige Soi’s na een hevige regenbui soms tot hun knieën in het water staan. Echter het Mabprachan Reservoir heeft nog maar een kwart, 4,3 miljoen kubieke meter water, van zijn totale hoeveelheid. Ondanks het regenseizoen hebben de overige vijf oostelijke reservoirs nog maar 20 procent van hun normale capaciteit na de lange droge periode. Voordat het nieuwe volgende hete seizoen aanbreekt, wil men proberen het waterpeil op niveau te brengen.

PWA directeur Suthat Nutchan vertelde desgewenst dat de voorbereidingen begonnen waren door de Royal Rainmaking Planes, zodat er regelmatig op regen gerekend kan worden, zodat het meer zich kan zal vullen (zie posting regen maken).

Bovendien zal het Nong Plalai reservoir voor de aanvullende hoeveelheid water zorgen in de andere meren. Het Chark Nok heeft bijvoorbeeld nog maar 14,3 procent van zijn oorspronkelijke hoeveelheid.

Het PWA vraagt de mensen zorgvuldig met het water om te gaan en begrip op te brengen als het sommige momenten te “hard” regent.

Uit: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Tekort aan regenwater in Pattaya en omgeving”

  1. Lung addie zegt op

    Het is niet enkel in Pattaya dat er een nijpend tekort is aan regenwater. Hier in Chumphon, nochtans gekend om zijn regen, is het rampzalig aan het worden. Zeker wat het noordelijk gedeelte van de provincie betreft. Het grondwaterniveau staat hier momenteel meer dan 1meter onder zijn normaal peil voor de tijd van het jaar. Ik kan dit gemakkelijk zien aan de vijver hier achter mijn woonst. Wat ik nog nooit meegemaakt heb hier is, dat we in het volle regenseizoen, water moeten oppompen om de oliepalmbomen niet te laten verdorren. Die bomen pompen nu volop water om de vruchten ( nu hoogseizoen voor palmoliefruit ) te laten ontwikkelen.
    Indien het zo blijft voorzie ik heel zware problemen in het droog seizoen …. we hebben nog 2 maanden om de watervoorraden aan te vullen, en dan ????


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website