Vanaf 9 april heeft de Tourism Authority of Thailand (TAT) nieuwsupdates verzorgd, die betrekking hebben op het corona virus en de viering van het Songkran nieuwjaarsfeest.

Steeds werden de updates bijgewerkt zodra er weer nieuws te melden viel. Echter vanaf 13 april zal de TAT Newsroom gesloten worden van verdere berichtgeving. De mensen zullen nu zelf actief op de pagina ”Thailand Tourism Updates” moeten gaan aanklikken en zoeken om op de hoogte te blijven van de voortdurende veranderende situaties.

Verbod op alcoholverkoop

Een aandachtspunt is het landelijk verbod op alcoholverkoop. Alhoewel het een landelijk verbod was, hebben alle 77 provinciale gouverneurs een tijdelijk verbod op de verkoop van alcohol uitgevaardigd om het risico op infectie en preventie van COVID-19 te verminderen, maar ook om het Songkranfeest in goede banen te leiden.

Echter wat “des Thais “is, worden de einddata voor het tijdelijke verbod op de verkoop van alcohol niet meer landelijk geregeld, maar variëren deze afhankelijk van de regels en voorschriften van elke provincie, dus verschillend. Een simpele maar heldere afspraak zou geweest zijn om de zogenaamde “Seven dangerous days” tot een alcoholvrije periode te benoemen voor het gehele land!  Een globale greep hieronder geeft aan waar het eerste verbod opgeheven wordt.

 • Eindigend op 15 april 2020 zijn Bueng Kan, Krabi, Rayong en Ranong.
 • Eindigend op 16 april 2020 zijn Chiang Rai, Lop Buri, Mae Hong Son, Phichit, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Sakon Nakhon en Yala.
 • Op 17 april 2020 zijn dat Amnat Charoen, Kalasin, Khon Kaen, Surat Thani, Uttaradit en Yasothon.
 • Eindigend op 18 april 2020, zijn Nakhon Ratchasima en Phetchabun.
 • Eindigend op 19 april 2020 zijn chachoengsao, Nakhon Nayok, Nan, Pathum Thani, Ratchaburi, Satun, Songkhla en Trat.
 • De laatste alcohol verboden worden pas op 30 april opgeheven zoals bij Buriram, Chon Buri , Kanchanaburi, enz.

Op de website van TAT Newsroom  (www.tatnews.org/) kan iedereen verder informatie vinden.

Wat ongewijzigd is gebleven, is het verbod om zich weer vrijelijk door Thailand te bewegen. Daarbij moet nauwkeurig de informatie bestudeerd worden omdat niet iedere provincie dit verbod hanteert tot 30 april. Zo kan men kennelijk in Phatthalung, Tak en Roi Et vanaf 17 april 2020 weer verder reizen, maar lijkt mij verwarrend ten opzichte van de buurtprovincies, die zich daar wel aanhouden. Mogelijk geldt het alleen binnen de provincies tussen de verschillende gemeentes. Verder verwijst men onder: “until further notice” te verkrijgen bij  Information and assistance relating to Thailand’s tourism, contact the TAT Contact Centre 1672 or Tourist Police 1155.

Bron: https://www.tatnews.org

7 reacties op “TAT: Einde termijn verbod alcoholverkoop verschillen per provincie”

 1. teun zegt op

  Chiangmai komt op TATnews niet voor. Of vergis ik me. Zo niet, welke periode geldt er voor Chiangmai qua alcoholverbod?

  • Khun John zegt op

   Voor Chiangmai geldt het verbod op alcohol tot 20 april,
   dit staat ook te lezen op de TAT website

   • teun zegt op

    Khun John,
    Allereerst dank voor informatie. Omdat mijn vriendin met dezelfde info kwam ben ik geneigd die aan te nemen van jullie. Alleen, ik heb nog even op TAT news gekeken, maar daar zie ik Chiangmai nog steeds niet. Zal wel aan mij liggen.

   • teun zegt op

    Nou weet mijn vriendin te melden, dat alcoholverbod in Chiangmai toch verlengd is naar eind deze maand. Op TAT website zie ik daar niks over. Wie weet meer??

    • Cornelis zegt op

     In de provincie Chiang Rai is vandaag het alcoholverbod verlengd tot het einde van de maand.

 2. Christiaan zegt op

  Naar ik heb vernomen geldt in de provincie Phetchaburi het verbod op verkoop alcohol ook tot 20 april.

 3. Henk Hollander zegt op

  Roi Et eindigt op 17 april.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website