Een onbekende kleine partij, die in het rijtje van Pro regime Alliance staat vermeld onder de 10 small parties. Een groep, die niet zozeer het politiek landsbelang op het oog heeft dan wel de rubberindustrie.

De Tai rak Tham partij, een weinig bekende politieke partij uit Nakhon Ratchasima, die deelnam aan de algemene verkiezingen, onthulde een van haar belangrijkste voorstellen om de productie en verkoop van seksspeeltjes in Thailand te legaliseren. Adjunct-leider Chitsanupong Trairatrangsri zei dat de partij dit belang wilde benadrukken want het land produceerde een enorme hoeveelheid rubber wat de grondstof is voor seksspeeltjes.

“Als seksspeelgoed in Thailand geproduceerd zou mogen worden, zou dat de waarde toevoegen aan de rubber handel”, zei hij. Legalisering van seksspeeltjes zou zedendelicten helpen verminderen evenals seksueel overdraagbare aandoeningen, aldus Chitsanupong. In Thailand kunnen degenen die in het bezit zijn of het verkopen van seksspeeltjes nog steeds door justitie vervolgd worden.  Chitsanupong sprak tijdens zijn campagne in de noordoostelijke provincie Nakhon Ratchasima.

Hij zei dat zijn partij werd gevormd door mensen die betrokken zijn bij “Night entertainment” winkels. Op dit moment zouden de bedrijven hard getroffen worden door de wet op de sluitingstijden van 1 uur ‘s nachts. Daardoor is de winst van de nachtelijke vermaak laag toe te schrijven aan de wet. Dus we willen wijzen op het voorstel dat bedrijven 24 uur kunnen werken, aldus Chitsanupong.

Het beleid, indien toegestaan, zal enorme inkomsten brengen voor het land, voegde hij eraan toe.

Tai rak Tham werd geregistreerd in augustus 2013 en de naam betekent “Thais liefde Dharma.”

Bron: The Nation

1 reactie op “Tai rak Tham partij zet zich in voor rubberindustrie in Thailand”

  1. Rob V. zegt op

    Phak Thai Rak Tham (พรรคไทรักธรรม) betekent ‘Thai die houden-van/lief-hebben de Dharma partij’ .

    Overigens zijn ze hun enige zetel kwijt geraakt in de nieuwe verkiezingsronde in Chiang Mai. Het landelijk totaal van 35,099 stemmen (0,1% van de stemmen) was net te weinig. De kleinste partij met een zetel is New PhalangDharma Party met 35,099 (0,1%) van de stemmen. Volgens eerlijkere (niet-creatieve).berekeningen ligt de drempel op ruim 70 duizend stemmen voor een zetel maar de Kiesraad koos voor een formule die de junta het meeste profijt gaf…

    Bron: – https://www.bangkokpost.com/news/politics/1684688/chiang-mai-victory-gives-bloc-zero-political-gain
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/2019_Thai_general_election


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website