SINGER, meer dan een naaimachine leverancier

Door Paul Schiphol
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
17 juli 2016

Bij het merk “SINGER” denk ik altijd gelijk aan een ouderwetse trapnaaimachine die niet alleen mijn moeder gebruikte, maar ook te vinden was bij oma en alle tantes.

In Thailand zijn de oude traptableaus waarop de naaimachine stond, in de horeca nog vaak als decoratief tafeltje aan te treffen.

Echter het merk SINGER kwam ik ook tegen toen ik mijn Thaise simkaart ging opwaarderen en ook toen ik mijn gehuurde scootertje wilde voltanken.

Kortom SINGER is in Thailand meer dan leverancier van inmiddels moderne naaimachines. Dit is ook Jay Mart PCL niet ontgaan, op vrijdag 25 juni werd gepubliceerd dat zij voor bijna 1 miljard baht (ca. € 30 miljoen) een belang van 25% in Singer Thailand PCL genomen hadden.

Anders dan wij in Europa gewend zijn, zijn veel van deze brandstof- en simkaart opwaardeerautomaten niet voorzien van een pinpas betaal functie, maar van een sleuf voor briefjes van 100 baht. Getoonde Sim kaart opwaardeer automaat werd aangetroffen in de Isaan in een gehucht nabij Kosum Pisai (ca. 50 km vanaf Khon Kaen).

* Jay Mart wordt gezien als Thailands grootste nationale mobile telefoon en accessoires detaillist met meer dan 200 winkels over geheel Thailand. Bron: Bangkok Post.

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “SINGER, meer dan een naaimachine leverancier”

 1. Rob Piers zegt op

  Kijk eens voor de aardigheid op: http://www.singerthai.co.th/newweb/en/home/index.php
  Daar zie je dat Singer tal van producten heeft!

 2. Rene rakers zegt op

  Kijk ook eens op singerlaren.nl

 3. HansNL zegt op

  Ahhhhhh, Singer.
  Leverancier van ontzettend veel artikelen.

  Maar dan bij voorkeur op afbetaling, een riks contact en een riks per week.
  Dat idee dus.
  Want daar wordt de meeste winst mee gemaakt.

 4. Marcel zegt op

  Singer is ook een vermaarde Porsche modifier 🙂
  https://youtu.be/ihhFf-9wLHs

 5. Ron Bergkotte zegt op

  En wat te denken van ” the singer of the band ” ?

 6. theoS zegt op

  Kocht in ’76 een Singer raam air-con en heeft het zo’n 25 jr gedaan. Meost hem dumpen want hing nog alleen van de roest aan elkaar. Kwaliteit!

 7. Peter zegt op

  Voor zover ik weet handelt Singer in van alles en nog wat. Volgens mij produceert Singer deze producten net zelf maar worden deze voor Singer geproduceerd met de naam Singer erop.
  De veelvoud aan Singer producten is te groot en te uiteenlopend om door een en hetzelfde bedrijf geproduceerd te kunnen worden.
  Singer is volgens mij een Handelshuis.

 8. Henk C zegt op

  Meeste producten zijn waarschijnlijk onder licentie gefabriceerd. Eigenaar van het merk Singer ontvangt de royalties erover.

  Henk C

 9. Siam Siem zegt op

  Wat ik in Thailand heb geleerd is dat Singer ooit televisies maakte en Philips naaimachines produceerde, (beide voor zover ik weet, nu alleen nog in India)

 10. Dick zegt op

  Singer was ook de eerste leverancier van computers met beeldschermen. In 1971 was ik medewerker van Singer Friden Verkoop en verkochten wij deze computers. Later is deze divisie overgenomen door ICL


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website