Seniorenziekenhuis voor Thai in Bangkok

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
29 september 2019

Deze week verscheen een posting op het Thailandblog (28 september 2019) “Oud en ziek worden in Thailand”. De meeste in Thailand wonende farangs zijn 50+ en hopen allemaal op een lang en gezond leven. Genieten van hun herfstdagen in een aangenaam klimaat.

Maar het is best eens verstandig om eens verder te denken en te kijken wat de mogelijkheden zijn in een ander land met een andere taal. In de genoemde posting staan interessante opmerkingen over het ouder worden. Ook Thailand erkent het probleem van het snel vergrijzen van haar eigen bevolking en een paar opvangmogelijkheden worden al gecreëerd.

Bekend is het Social Welfare Development Center voor (hulpbehoevende) ouderen in Banglamung, Pattaya. In juli dit jaar is door een aantal mensen uit bedrijven en particulieren na een actie 143.000 Baht overhandigd aan dit centrum, zodat onder andere rolstoelen aangeschaft konden worden. Verder betaalt de staat gratis wonen en medische verzorging, voor deze 200 Thaise bejaarden die verder geen inkomen hebben, betekent dit een uitkomst voor hen. Echter elk particulier initiatief om dit centrum te ondersteunen is meer dan welkom.

Nieuw is het plan om in Bangkok een ziekenhuis voor ouderen te starten. De opening hoopt men eind van dit jaar te realiseren in de wijk Bang Khuntian. Er bestond al een geriatrisch ziekenhuis wat nu dus uitgebreid wordt met een ziekenhuis met 300 bedden. Tevens komen er rehabilitatie mogelijkheden voor senioren. Tevens zal dit rehabilitatiecentrum dienen als opleidingsinstituut voor verpleegkundigen toegespitst op deze doelgroep, de ouderen.

Bron: der Farang


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Seniorenziekenhuis voor Thai in Bangkok”

 1. ser kokke zegt op

  Oud en ziek worden in Thailand.

  We worden allemaal ouder en hopelijk niet ziek en met ziek bedoel ik pijn, je beroerd voelen en zo. Dat je bewegelijkheid afneemt is normaal maar dat is in Thailand geen extra probleem.
  De gezondheidszorg is niet op het niveau van Nederland maar de ouderenzorg is beter geregeld: in de eigen leefomgeving en verzorgd worden door de mensen die je kent en iedereen doet mee. Natuurlijk is het ook een kwestie van centen, ik heb voor Thaise begrippen veel geld geïnvesteerd in mijn dorp en dat betaald zich terug als ik hulpbehoevend word.
  En nou als je zo ziek word dat het ziekenhuis je laatste plek op aarde is?
  Mijn Europese ziektekosten verzekering betaalt het duurste ziekenhuis in Thailand, maar dat is ver weg van hier en als je niet meer beter word, kun je toch veel beter in je dorpsziekenhuis (je bent rijk, dus alle extra’s kunnen) afscheid nemen van iedereen.

  • TH.NL zegt op

   (je bent rijk, dus alle extra’s kunnen)
   Leuke reactie en misschien dat U rijk bent, maar helaas gaat dat voor de meeste farangs niet op.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website