Sak Yant tattoo in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
13 februari 2018

De afbeelding hiernaast hebt u vast wel vaker gezien en dan als tattoo, meestal op de schouder van een Thai. Bij de man is het door de kleding vaak niet direct te zien, maar des te meer bij de dames, die er luchtigjes bijlopen met een blote schouder.

Als je er op gaat letten, dan zie je deze tattoo vaak. Ik zie ze ook wel, maar het dringt niet echt tot me door, ik heb niks met tatoeages. Tot vorige week, ik sta stil voor een rood stoplicht en er staat een dame voor mij ook te wachten. Zij heeft deze tattoo op haar mooie schouderblad en mijn ogen zijn zo gefixeerd op die afbeelding, dat ik bijna het groene licht vergeet. Opeens besefte ik, dat ik die tattoo wel tientallen, zo niet honderden keren heb gezien en niet weet wat het eigenlijk inhoudt.

Sak Yant

Ik ging te rade op internet en vond al snel wat ik wilde weten. Het is namelijk een Ha Taew tatoeage, één van de vele – honderden – ontwerpen van de “magische” Sak Yant tatoeages. Het woord Sak betekent “tikken” of “tatoeëren” en Yant is afgeleid van Yantra, wat “heilig geometrisch ontwerp” betekent. Vele eeuwen werden Thaise en Khmerkrijgers vermaard en gevreesd om de magische Sak Yant tattoos op hun huid. De tekeningen waren een mengeling van boeddhistische psalmen en gebeden, sjamanistische spreuken en tovenarij, die de religieuze overgang van het pre-boeddhistische hindoetijdperk hadden overleefd en waren verwerkt in het geloofssysteem van de boeddhistisch herboren landen.

Sak Yant informatie

De laatste jaren is de interesse in Sak Yant tatoeages enorm toegenomen vooral nadat Angelina Jolie er een liet zetten. Greenwood Travel heeft ooit een lang verhaal van Tom Wijnstok van Thai Tattoo gepubliceerd waarin de historie en betekenis van de Sak Yant wordt uitgelegd. U kunt dat verhaal lezen op deze link: www.greenwoodtravel.nl/reisblog/sak-yant-tattoo-in-thailand

Ik beperk mij tot die ene tatoeage waarover ik zat te piekeren.

Yant Ha Taew

De Yant Ha Taew is een Yant (tatoeage) die uit vijf lijnen (kata’s – mantra’s) bestaat en die in deze combinatie de drager bescherming en voorspoed moet brengen Mantra’s zijn gebeden en psalmen met magische formules in het Sankriet, Khom, Khmer en Pali schrift. De krachtige Yant Ha Taew bestaat uit de volgende rijen die als basis de volgende mantra’s bevatten:

Rij 1: Beschermt je tegen rechtszaken en gaat slechte en negatieve invloeden van buitenaf tegen.

Rij 2: Zorgt voor een goede horoscoop, positieve constellatie en geeft bescherming tegen slechte karma.

Rij 3: Beschermt je tegen zwarte magie en vervloekingen in vele vormen.

Rij 4: Brengt je geluk, succes en voorspoed in je maatschappelijk leven.

Rij 5: Maakt je (sensueel) aantrekkelijk en versterkt je geluk en voorspoed zoals omschreven in de 4e rij, en geeft extra kracht aan de 3e rij.

Tenslotte

Zo, ik weet wat ik weten wilde. Het is best interessant om te lezen, maar het heeft mij niet verleid om ook een Ha Taew of andere Yak Sant tatoeage te laten plaatsen.

Bron: Greenwood Travel Reisblog


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Sak Yant tattoo in Thailand”

 1. De Inquisiteur zegt op

  Mooi zo. Eindelijk weet ik meer.
  Heb de Google-reflex niet, dus bedankt Gringo!

 2. rob zegt op

  Als ik een tattoo zie, zie ik de persoon niet meer, en kijk ik daarna ook niet meer naar de tattoo. Al is de dame nog zo mooi, ik denk: jammer, zo’n mooie huid, en dan branden.Misschien komt dat (ook) door mijn ouderwetse opvoeding: kinderen die vragen, worden overgeslagen. Wie aandacht trekt, trekt mij niet. Blaf jij? Pas maar op, voor ik ga blaffen.

 3. peter zegt op

  Heb er 2 en ben er trots op , ze zijn ook mooi gezet !

 4. Willy Croymans zegt op

  Waar kun je die laten zetten in Pattaya?

 5. ergens in thailand zegt op

  ik heb er ook 1 maar dan 1 met 8 lijnen.
  Ik heb ze in een tempel laten zetten en het werd ook nog na het zetten gedoopt ik denk dat je ze overal
  kunt laten zetten in een gewoon dorpje en ze kosten 300 to 500 b.Doe het niet in een tattooshop is mijn advies maar gewoon laten doen door een Buddha……………..voor goed geluk zeggen ze.
  Bij mij hebben ze het gedaan met een HULS van een lege balpen daar een naald in die is aangesloten op een accutje.

 6. samee zegt op

  ik heb aan alleen rij 5 genoeg, kan dat ook? 😀


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website