Eén van de bijzondere projecten, die op initiatief van wijlen Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej is uitgevoerd betreft het Royal Agricultural Station Angkhang in Fang in de provincie Chiang Mai.

Het bergachtig gebied rond dit kleine stadje in het noorden van Thailand ligt op 1400 meter boven de zeespiegel en de velden waren ooit bedekt met papaver. De lokale bergstammen verdienden met deze grondstof voor opium een schamel inkomen. Dat veranderde in 1969 toen Zijne Majesteit de Koning persoonlijke middelen besteedde voor het opzetten van de Royal Agricultural Station Angkhang om zodoende alternatieve bronnen van inkomsten voor de dorpelingen te creëren door middel van het kweken van vruchten zoals perziken, Chinese peren, kiwi’s en aardbeien.

Vandaag de dag is het gebied, waarin 9 kleine dorpen liggen, van dit agrarisch bedrijf de thuisbasis van meerdere bergvolken, zoals Thai Yai, Lahu, Palong en Yunnan, velen van hen zijn boeren.

In een recent interview in The Nation zegt Mayurin Yodsriwan, coördinator van het Angkhang Station: “Dit was het eerste koninklijke landbouwbedrijf in Thailand. Hier richten we ons op het onderzoek naar de teelt van vruchten en planten en zijn nu in staat om meer dan 300 soorten te produceren. We leiden de lokale bevolking op met nieuwe landbouwtechnieken. Ons opleidingscentrum staat trouwens ook open voor boeren uit het hele land. De Royal Forest Department schonk de bebouwbare percelen en elk gezin kreeg een rai grond om te bewerken en aardbeien en koolsoorten te telen. Wij kopen alle landbouwproducten en de opbrengst gaat na aftrek van kosten naar de dorpelingen.”

De landbouwbedrijf staat open voor toeristen, die er kennis kunnen nemen van het boerenbedrijf. Voor bezoekers zijn er rondleidingen om een kijkje te nemen in de bonsai tuin, het bamboebos, de bloementuinen, de pruimenboomgaarden en een moestuin. In de koffieshop wordt voor een drankje gezorgd en natuurlijk is er een winkeltje waar souvenirs en lokale producten als gedroogd fruit, vruchtensappen, jams te koop zijn en lokale ambachten.

Kijk voor meer informatie, locatie en routebeschrijving op: www.tourismthailand.org/Attraction/The-Royal-Agricultural-Station-Angkhang–4030

Video

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=fpKdMqqRq80[/embedyt]

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Royal Agricultural Station Angkhang in Fang (Chiang Mai)”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Uit een recente review van een meneer uit Bangkok op tripadvisor:
  I have been to Keukenhoff in Netherland and I seriously think that Doi Angkhang Royal Agricultural Station is as pretty as Keukenhoff. It’s a vast garden with many different beautiful flowers, manicure lawn, organic vegetables and champion seed.
  Persoonlijk kan ik er niet over oordelen, want ik ben nog nooit in de, eh, Keukenhof geweest…

 2. Joost M zegt op

  Ze telen er ook BOERENKOOL

  • piet zegt op

   Heel mooi, maar hoe kom ik aan boerenkool hiet in Pattaya ; wie weet de weg? thankzz

 3. simon borgers zegt op

  Klopt ik heb ook ergens in het noorden van thailand bij een royal projeckt boerenkool gezien. ik heb daar ook overnacht was erg leuk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website