De PWA (Provincial Waterworks Authority) roept hotelondernemers op om alert te zijn op het waterverbruik. Door de aanhoudende droogte zal er door de PWA nauwkeurig worden gelet op het verbruik van de hotels.

De bestaande capaciteiten van onder andere de Mabprachan, Chark Nok en Huay Khunjit reservoirs bevatten nog maar 60 – 70 procent van de totale capaciteit. Zonder (aanvullende) regen is er voor de regio nog water tot juni.

Er moet een plan op tafel komen om aan de vraag naar water te voldoen. Hoewel de hotels geen plan hebben, wordt wel aangedrongen om oplettend te zijn op het waterverbruik in deze periode van droogte.

5 reacties op “Provinciaal waterbedrijf waarschuwt hotels in Pattaya inzake waterverbruik ”

 1. Fransamsterdam zegt op

  “Door de aanhoudende droogte..” lees ik.
  Dat suggereert dat het veel droger is dan normaal.
  Het afgelopen jaar was de hoeveelheid neerslag echter nog geen 20% minder dan gemiddeld. Dat zijn jaarlijkse fluctuaties die geen problemen zouden mogen opleveren.
  De oorzaak van de problemen moet dan ook eerder worden gezocht in de immer toenemende vraag, die het gevolg is van het maar blijven bijbouwen van – liefst hoge – complexen. (hotels, winkelcentra, condos).
  Hoewel alleszins begrijpelijk uit economisch oogpunt, zou hier beter een rem op gezet kunnen worden, maar dat zal wel niet gebeuren.
  De gevolgen laten zich het meest voelen in het beschreven watertekort, anderzijds juist de wateroverlast bij buien door onvoldoende onbebouwd gebied om de neerslag op te nemen, en niet in de laatste plaats door een verkeersinfarct wat op een termijn van enkele jaren onontkoombaar lijkt.

 2. Henk zegt op

  Waarschijnlijk de volgende stap van de regering???? :: Toeristen die in Pattaya in hotels verblijven mogen zich in hun verblijfstijd slechts 1 keer per week douchen !!!
  Offe ??maak ik nu misschien slapende honden wakker ??

 3. Henk zegt op

  Fransamsterdam :het klopt voor een deel wat je verteld maar word het niet de hoogste tijd dat het rioolgestel eens flink onder handen word genomen ? Het grootste gedeelte van het water tijdens de stortregens die Pattaya blank zette is zo de zee in gestroomd . Een goed rioolgestel(net als in Nederland 2 riolen langs elkaar) zou dat regenwater in een bassin kunnen laten verdwijnen en gebruikt worden voor hotels etc .Het te dunne riool wat er al 50 jaar ligt is niet toereikend voor al deze mensen en word hoofdzakelijk gebruikt als transport voor alle soorten afval wat erin zit En je kan immers een hotel toch niet verplichten om geen water te laten gebruiken voor hun gasten ?? Ook het stoppen met bouwen is natuurlijk geen optie want er zijn immers duizenden steden die hutje mudje zijn volgebouwd en nagenoeg geen hinder hebben van de stortregens .

  • Hendrik zegt op

   Henk zegt: ” En je kan immers een hotel toch niet verplichten om geen water te laten gebruiken voor hun gasten ? ”

   Ik zou niet weten waarom niet…

   Wanneer je toeristen verbiedt om op het strand te komen zou ik niet weten waarom je hun verblijf niet kunt verpesten door hen hun dagelijks douche te ontnemen en ik zie het binnenkort nog gebeuren ook…

 4. David H. zegt op

  Is het niet veel simpeler te zeggen in BVB Pattaya jn zijn geval ,dat de stad een vissersdorpje was dat gewoonweg uit zijn voegen gegroeid is en nog verder groeit zonder de nodige infrastructuur allerhande …., die trouwens niet kan gebeuren zonder drastische ingrepen … dus men modderd maar verder .aan.,Men ziet alleen maar naar expansie ook al is alles verzadigd .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website