Pokémon Go in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
9 augustus 2016

Pokémon Go, de mobiele app die inmiddels een wereldwijd fenomeen is geworden, is nu ook beschikbaar om te downloaden via Google Play en de iOS App Store voor gebruikers in Thailand.

De app, die voor het eerst in Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten werd gelanceerd op 6 juli, heeft nu ook Thailand veroverd en tal van nieuwspagina’s en sociale media verschijnen verhalen, geruchten en waarschuwingen over het spelen van dit spel.

Wat is Pokémon Go?

Die vraag moet u eigenlijk niet aan mij stellen, want ik ben geen kenner en speel ook geen spelletjes op mijn computer. Wat ik er inmiddels van weet, is dat het een spel is waarbij je via die app op jacht gaat naar Pokémon figuurtjes. Lijkt simpel, maar dat is het zeker niet. De hele wereld schijnt er voor uit zijn dak te gaan en Thailand blijft daarbij niet achter. Als u meer wilt weten over dit spel kijk dan op de Nederlandse website nl.wikipedia.org/wiki/Pok%C3%A9mon_GO

Waarschuwingen

Hoe leuk en spannend die jacht op Pokémon ook moge zijn, nu na korte tijd is het kennelijk al noodzakelijk om op de gevaren van het spelen te wijzen. Enkele voorbeelden:

 • Het verkeer (zeker in stadsgebieden) wordt aanbevolen extra op hun hoede te zijn voor voetgangers. Spelers van het Pokémon spel moeten onafgebroken op hun schermpje turen om niet het figuurtje te missen, dat plotseling kan verschijnen. Volgens de Thaise verkeerswet bent u schuldig als u een voetganger aanrijdt, ook al handelt die voetganger onverantwoord.
 • Gewaarschuwd wordt het spel niet al lopend op trottoirs te spelen. Het hindert niet alleen andere mensen, maar de trottoirs in Thailand zijn meestal niet breed en niet altijd goed onderhouden. Een ongeluk is zo gebeurd!
 • Tempels doen een dringend beroep op Pokémon speler het spel niet op binnen de tempelpoort te spelen. Het verstoort de rust en de mediterende monniken.
 • De autoriteiten willen, dat het spel alleen in afgebakende zones kan worden gespeeld, zoals dat in Japan al het geval is.
 • De politie waarschuwt automobilisten, dat het spelen van het spel in de auto tijdens het rijden hoge boetes kan opleveren.
 • Scholen verbieden het spelen, voor zover ze daar toe in staat zijn, omdat het en koste gaat van het reguliere onderwijs.
 • Advocaten en werkgevers waarschuwen alle werknemers, dat het spelen van Pokémon Go tijdens het werk een reden is voor ontslag op staande voet.
 • Tenslotte wordt gewaarschuwd voor een hoge Internet-rekening, omdat het spel verslavend werkt.

Lezersvraag: Speelt u al Pokémon Go of houdt u maar op een spelletje Patience of Scrabble?

6 reacties op “Pokémon Go in Thailand”

 1. Jack G. zegt op

  Pokemon jagen is goed om de jeugd wereldwijd in beweging te krijgen. Ik ben benieuwd of de jongelui in Thailand mij nu voorbij gaan rennen als ik over straat loop.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Moderator: Het bericht gaat over Thailand niet over Nederland.

 3. Piet zegt op

  Ik probeer ieder nieuw spelletje uit..zoals ook Pokemon ( ben level 19 voor de kenners) gedownload in NL van de week proberen of het ook in Thailand werkt met NL versie….als je het een poosje gespeeld hebt dan gaat de drang tot spelen na enige tijd toch minderen …wat dacht je van de mogelijkheid om een ei uit te broeden door daadwerkelijk 2 of 5 of 10 km te lopen ?? Goed voor de conditie hhhh….je moet echt lopen of zeer langzaam fietsen je kunt het niet bedriegen door in de auto te rijden
  Wereldspel !!!
  Piet

 4. dirk zegt op

  Moet je niet blij mee zijn. Ze zitten nu al te bellen op motorbikes en in de auto en aangezien de Thai niet kan rijden (want dat is gewoon zo) dan zal het spelen van dit spel de toestand op de weg alleen maar beroerder maken, met alle gevolgen die daar bij horen.

 5. harry zegt op

  Weliswaar heeft mijn opmerking niet meteen met Thailand te maken.Maar dat hele pokemongedoe laat me op een of andere manier aan de film “outbreak” denken.

 6. Brian zegt op

  Pokemon spelen op je werk op staande voet ontslag maar heel de dag op Facebook kijken niet wat een onzin het is maar een spelletje gaat vanzelf over


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website