De Nederlandse ambassade in Bangkok heeft opnieuw een interessant factsheet gepubliceerd, dit keer over de Thaise pluimveesector. De gegevens zijn gebaseerd op een eerder Orange Asean onderzoek.

De pluimvee-industrie van Thailand is de grootste in de regio Zuidoost-Azië en thuisbasis van een aantal grote Thaise en buitenlandse spelers. De verwachting is, dat de productie van pluimveeproducten in Thailand in de komende jaren verder zal stijgen en derhalve interessante zakelijke mogelijkheden voor Nederlandse aanbieders van technologie en expertise zal verschaffen.

Een mooie gelegenheid voor bedrijven, die zich in Thailand willen presenteren is de grote internationale beurs op het gebied van agri, voedsel en tuinbouw, dat in Bangkok plaatsvindt van 15-17 maart 2017, de VIV Asia 2017. Zie voor details www.vivasia.nl/

Het persbericht van de ambassade vermeldt, dat deze beurs in 2015 bezocht werd door ongeveer 40.000 bezoekers. Rond de 80 Nederlandse bedrijven gaven toen acte de préséance.

U kunt de factsheet van de ambassade over de pluimveesector zien en lezen op: thailand.nlembassy.org/

Bron: Facebook pagina van de Nederlandse ambassade, Bangkok.

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “De pluimveesector in Thailand”

 1. Bert zegt op

  Vind het persoonlijk een beetje hypocriet, in NL moeten alle kippen loslopen en hier worden ze gewoon opgehokt. Vlees lekker goedkoop exporteren naar landen waar dergelijke praktijken niet zijn toegestaan.
  En dan wel leveren van kennis en producten om het goedkope vlees maar in stand te houden.
  Zou de PvdD eens moeten weten.

 2. Petervz zegt op

  Voor de Nederlandse exporteurs van technologie en machines is dit zeer zeker een interessante sector. Wat in het rapport mist is het andere pluimvee, waar onder eend. De Thaise firma Bangkok Ranch is nl tevens eigenaar van de grootste eendenvlees producent in Nederland.

 3. Harrybr zegt op

  Alles wat in NL verboden is, wordt daar massaal gedaan. En dan gek staan te kijken als de NLe pluimvee industrie niet kan concurreren.

 4. Fransamsterdam zegt op

  De Nederlandse pluimveeindustrie kan prima concurreren als het maar massaal gaat, met weinig arbeid per produkt.

  AH Scharreleieren M, 15,7 eurocent per stuk.
  Eitje bij de 7-eleven in Thailand: 7 Baht, 18,2 eurocent.
  .
  Op die eieren kunnen de Thai niet concurreren.
  .
  Warme hap met drie eieren in restaurant in Nederland: € 6.-
  Warme hap met drie eieren in snackbar in Nederland: € 6.-
  Warme hap met drie eieren in restaurant in Thailand : 80 Baht, € 2.-
  Warme hap met drie eieren ‘streetfood’ in Thailand: 40 Baht, € 1.-.
  .
  Scharrelkippen lopen niet buiten, en legbatterijkippen worden weliswaar niet meer aan de consument verkocht, maar bijvoorbeeld wel aan koekjesfabrieken. En AH pakt een dubbeltje op een ei.

  • Pieter zegt op

   Allemaal waar, maar ik heb toch liever die eieren van AH, dan die vieze eieren van hier in Thailand, nagenoeg niet een ei kun je fatsoenlijk half/zacht koken, er is altijd “wit” wat niet stolt, en waterig achter blijft.
   Als je het wel gestold wilt hebben, moet je het lang koken en is de dooier hard.
   Meer granen eieren zoals in Nederland, kennen ze hier niet.
   En over de smaak van de Thaise eieren zullen we het maar helemaal niet hebben.

 5. Angèle Gyselaers zegt op

  Arme kippen,weer zo’n massa produktie!Is daar geen controle over?

 6. maurice zegt op

  Tijd geleden ergens programma gezien over de kip in Nederland en Thailand.
  Blijkbaar zijn ze al goede zakenpartners.
  De Thai eet niet zo veel kipfilet, deze wordt dus vanuit Thailand geëxporteerd naar onder andere de Nederlandse markt.

  Anderzijds houdt de Nederlander minder van kip met bot en deze wordt weer naar Thailand geëxporteerd.

 7. sjaak kuppens zegt op

  Hi,

  Ben jaren lang werkzaam geweest in the Thai pluimvee sector and moet zeggen dat het feit is dat het gewoon goedkoper is om pluimvee te kweken en vet te mesten en wat betreft de behuizing de standard is gewoon top klas geen batterijen maar wel geconditioneerde behuizing waar 250.000 dieren rond scharrelen .

  Werk en woon momenteel in Nieuw Zeeland en hoewel het hier Ok is het is zeker niet zo goed als in Thailand maar het is altijd gemakkelijk om te denken dat Thailand nog steeds aan het ontwikkelen, en dat hebben ze erg goed gedaan, maar niets is minder waar er is gewoon een verschuiving waar Europese landen, waaronder Nederland and Belgie en Denemarken, de technology verkopen the Thai industrie volgt het op met goedkope arbeid en goedkopere productie en een passie om een top product te leveren.

  Koop zonder enige bedenking een top kwaliteit product geproduceerd in Thailand.

  Groetje


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website