Plast u (wel eens) in het zwembad?

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
26 juli 2016

Nee, natuurlijk niet!, zult u zeggen. Nou, ik beken het. Ik heb weleens (en niet één keer) in het zwembad van een hotel geürineerd.

Lig je lekker onder de parasol met een koud biertje onder handbereik en krijg je aandrang. Het toilet is aan de overkant van het zwembad, te ver weg, dus maar even jezelf in het water laten glijden en je plasbehoefte doen. Niemand merkt dat en in zo’n groot bad heeft dat ook nauwelijks een negatief effect, toch?

Massaal plassen in het zwembad

U dus niet, ik wel, oftewel fifty/fifty en daarmee zitten we zowat op het percentage mensen, dat in onderzoeken eerlijk bekent, dat ze wel eens in het zwembad plassen. Het excuus is vaak, dat het plotselinge temperatuurverschil de aandrang tot plassen verhoogt of dat er geen of te weinig toiletten aanwezig zijn.

Chloor

Dat plasje verontreinigt toch het zwembad niet, want er worden chloor en andere desinfecterende middelen gebruikt om het water schoon te houden. Nou, vergeet dat maar! Hoe sterker een zwembad naar chloor ruikt, hoe groter de verontreiniging is.

Doordat chloor zich bindt met verontreinigingen in het water, krijg je chloramines die de typische ‘zwembadgeur’ afgeven. Maar chloor dat zich aan urinedeeltjes – met daarin ammoniak en stikstofverbindingen – bindt, kan zich niet meer binden aan bijvoorbeeld ziekteverwekkende bacteriën die in (en vooral op) het water kunnen drijven. En juist dat is de oorzaak van irritatie aan de ogen, een loopneus of zelfs van diarree. Wist u, dat een zwemmer meer dan een miljard micro-organismes mee het zwembad inneemt en gemiddeld ook nog eens 0,14 gram niet afgeveegde poep?

Moraal van het verhaal:

Het zwembad is er om in te zwemmen, de toiletten zijn er om te urineren en de douches zijn er om vooraf en achteraf uzelf af te spoelen. Afgesproken!

15 reacties op “Plast u (wel eens) in het zwembad?”

 1. Paul zegt op

  En ik niet alleen:

  https://www.youtube.com/watch?v=nbgBNi3-3ns

 2. Khun Peter zegt op

  Ik heb wel eens gelezen dat sommige zwembaden in vakantielanden zo vervuild zijn met pies, dat je eigenlijk niet in water zwemt maar in urine.

 3. ruud zegt op

  Dan ook maar niet meer in zee gaan lijkt me, of in open water zwemmen.
  Poep en pies genoeg (ook van de vissen en andere dieren in dat water) en helemaal geen chloor.

  Er wordt al in zwembaden gepiest, sinds ze die hebben uitgevonden, dus het zal wel meevallen met de risico’s lijkt me.

 4. Hans zegt op

  In het zwembad doe ik het zelf nooit. Maar de zee is wel een gewillig slachtoffer voor mij.

 5. lp zegt op

  De voornaamste redden I het drukverschil: sta je in het zwembad, dais de omgevingsdruk rond nieren en blaas hoger dan in de rest van het lichaam. De verhoogde druk betekent: aandrang tot plassen. En dat ter plekke doen is eenvoudiger dan uit het water klimmen en een toilet zoeken

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Zie niet in wat de reden er mee te maken heeft.
   Gelukkig, want op de darmen en maag is er dan ook omgevingsdruk…. wat dan ook zijn gevolgen zou hebben.
   Het zijn gewoon vetzakken die te lui zijn om naar een toilet te gaan.

 6. Gerard Van Heyste zegt op

  Een groot voordeel je eigen zwembad, in Thailand goed te betalen.Zelfs in zee zwemmen is uit den boze.

 7. Piet zegt op

  Ik heb wel eens begrepen dat er middelen toegevoegd kan worden aan een zwembad zodat als iemand in het water piest een enorme grote rode vlek ontstaat zodat iedereen kan zien dat jij de viespeuk bent….dat is de (hoofd) reden dat ik nooit in een zwembad pist …je weet maar nooit of het waar is hhhh
  Piet

  • Gringo zegt op

   Nee hoor, dat middel bestaat (nog) niet.
   Het is een hardnekkige fabel, dat soms als trucje gebruikt om kinderen te weerhouden van plassen in het zwembad

  • Piet zegt op

   Broodje aap verhaal ,maar zou leuk zijn als dit mogelijk zou zijn

 8. David H. zegt op

  Kan er niet aan doen , maar vind zwembadpissers vetzakken …., WC modelijkheid is steeds nabij …….kan je die korte afstand niet doen , blijf dan thuis …
  In de zee kan ik het nog begrijpen …. alhoewel ..

  Heb ooit eens gelezen dat er een product bestaat dat de directe omgeving van zo’n zwembadpisser opvallend kleurt , met gevolg van betalen voor de verontreiniging …..DOEN !!

 9. rob zegt op

  Antwoord: Nee….Ik plas nooit in een zwembad of in de zee om de simpele reden dat ik niet kan zwemmen.

 10. Jack G. zegt op

  Nee hoor. Ik ben netjes opgevoed en weet al jaren dat je niet mag urineren in het zwembad. Uiteraard zijn er meer hygiëne maatregelen te nemen in de Thaise zwembaden. Verplicht een badmuts op om al die uitvallende haren tegen te houden. Ook het verbieden van shirts, joggingbroeken en grote zwemshorts in combinatie met een merk onderbroek draagt bij aan schoner zwemwater voor de kwaliteitstoerist. En wie betrapt wordt voor plasje doen in een zwembad moet achter een tafel plaatsnemen met de badmeester van dienst en al zijn plaatsvervangers plus de burrie van het plaatselijke dorp en zijn/haar verontschuldigingen aanbieden aan alle aanwezige pers en overige toehoorders. Dan kan dat smerige chloor weg uit het zwembad.

 11. theoS zegt op

  Als je in een zwembad pist, waar andere mensen ook rond zwemmen, ben je voor mij een grote viezerik. Toen ik hier pas was kon ik, in Bangkok na vertoon van mijn monster boekje, gebruik maken van het zwembad in de Mariners club. Je kon ook je vrouw of girl friend mee brengen, wat eerst niet mocht. Ging een tijd goed tot er maand verband in het zwembad gevonden werdt, wat daar rond dreef. Dus er mochten geen vrouwen meer in het zwembad zwemmen, konden in de bar wachten. En jullie pissen er in, net zo erg.

 12. RonnyLatPhrao zegt op

  Ik ga (bijna) dagelijks zwemmen en plas nooit in het zwembad. Als ik zo nodig moet dan ga ik naar een toilet. Kwestie van opvoeding zeker.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website