Pattaya ‘Smart City’ met 5G dromen

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
19 juni 2019

Plannen om in Pattaya de internetsnelheid op te waarderen naar 5G, de afkorting staat voor de 5e generatie, heeft een storm van kritiek teweeg gebracht richting Pattaya’s burgemeester Sontaya Khunpluem. Er waren zelfs plannen om de Pattaya Beach van 5G zendmasten te voorzien.

Optimistisch werd medegedeeld dat Pattaya bij uitstek geschikt zou zijn om deze nieuwe mogelijkheid aan de vele buitenlandse toeristen aan te bieden. De grootste kritiek bleek te gaan om het nog steeds niet of het slecht functioneren van de 3G en 4G mogelijkheden. Men vroeg zich in alle ernst af of 5G nu opeens wel zou gaan functioneren.

Men adviseerde burgemeester Sontaya zich eerst eens bezig te houden met gewone “aardse” dingen zoals het oplossen van het afvalprobleem, verwijderen van gevaarlijke en vrij liggende stroomkabels, het handhaven van meter-taxi’s, die zich nergens van iets aantrekken, aanpak van verkeerschaos door touringcars en pick-up taxi’s.

Het is niet de eerste keer dat de City Hall, snel internet aan het strand beloofde, zoals in november 2017 met het project “Pattaya City WiFi Free”. Er bestond zelfs een website met daarop de inlogmogelijkheid. Maar tot ergernis van de buitenlandse vakantiegangers was de tekst slechts in het Thais gesteld.

Bij wie het uiteindelijk wel gelukt was in te loggen, moest tot zijn teleurstelling vaststellen dat “surfen” alleen op het water mogelijk was.

Bron: Der Farang

1 reactie op “Pattaya ‘Smart City’ met 5G dromen”

  1. Carlo zegt op

    Volgens mij heeft Thailand een van de beste 4G ter wereld. Ik heb er nooit problemen mee gehad en is vele malen beter en sneller dan de Belgische.
    Wel heb ik bedenkingen over de plaatsing van hun masten. Ze staat er een net naast de roof-zwemkom van Flipper Lodge die mij doet denken dat ik in een microgolfoven zit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website