(Pavel V.Khon / Shutterstock.com)

Naast al het dramatische nieuws over het aantal besmettingen en doden tijdens de Coronacrisis krijgen wij ook veel feiten en verhalen voorgeschoteld in de media over mensen over de hele wereld, die terug willen keren naar hun thuisland. Over terugkeer naar België en Nederland is in de loop van de afgelopen maanden al veel gepubliceerd, ook op dit blog, maar hoe zit het met de Thais die vanuit het buitenland terugkeren naar Thailand?

Thais terug naar Thailand

Af en toe lees je wel, dat vluchten naar Thailand alleen voor mensen met de Thaise nationaliteit beschikbaar waren, maar verhalen over individuele Thaise burgers, die ergens ter wereld gestrand waren, heb ik niet gezien. Het ging wel over meer dan 130.000 Thais, die gerepatrieerd moesten worden. Het kan zijn, dat de Thaise media daar wel aandacht aan heeft besteed, maar op de Engelstalige websites heb ik het wel gemist.

Twee Thaise tienerstudenten

Nu heeft Khaosod English een verhaal gepubliceerd over twee Thaise tienerstudenten, die bijna 24000 kilometer moesten reizen om in de pandemie weer thuis te komen in Thailand. Nu achteraf is het makkelijk praten, maar de twee tieners hebben een lang avontuur meegemaakt, die zijn weerga niet kent.

Het gaat in het verhaal over een jongen van 17 jaar, Thanakorn “Spain” Jongwattanaudom, en een meisje van 15 jaar, Pimthichar “Naai” Kummuang, die deel uitmaakten van uitwisselingsprogramma van studenten. Zij bevonden zich in het meest zuidelijke deel van Argentinië in de plaatsen Ushuaia en Tolhuin. Toen het coronavirus ook Zuid-Amerika had bereikt, kregen de twee van de Thaise ambassade te horen, dat zij hun verblijf moesten afbreken en terugkeren naar Thailand.

Barre busreis

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want alle luchthavens en grenzen waren gesloten. De enige manier van reizen was over land. Er werd voor ongeveer 50 studenten, inclusief de twee Thais, een bus geregeld, die een reis van meer dan 3200 kilometer af moest leggen om in Buenos Aires te komen. Onderweg moest nog wel een deel over Chileens grondgebied afgelegd worden, maar de reis werd in iets meer dan twee dagen voltooid.

Een barre tocht, maar de ellende was nog niet voorbij. De twee studenten werden door personeel van de ambassade in een quarantaine-hotel ondergebracht in afwachting van een vluchtmogelijkheid naar huis. Zij mochten hun hotel niet verlaten tot het moment, dat er een vlucht beschikbaar was en wanneer dat zou zijn, bleef lang onbekend. Het verblijf duurde daar 34 dagen en toen kon de reis worden voortgezet.

Vliegreis

Het volgende traject was een vliegreis naar Sao Paulo in Brazilië, waar Thais uit meerdere Zuid-Amerikaanse landen werden samengebracht voor een vlucht naar Amsterdam. Zij werden goed opgevangen door Thais ambassadepersoneel, kregen zelfs sinds lange tijd een Thaise maaltijd, maar nog dezelfde dag vertrokken de Thais met een KLM vlucht naar Bangkok in een praktisch leeg vliegtuig. Na nog een keer 14 dagen quarantaine konden de studenten naar huis. Niemand op de hele reis, die dus 38 dagen had geduurd over een afstand van bijna 24000 kilometer, was geïnfecteerd.

Tenslotte

Lees het leuk geschreven en soms aandoenlijke verhaal met foto’s op: www.khaosodenglish.com


» Laat een reactie achter


Rating: 4.73/5. From 11 votes.
Please wait...

4 reacties op “Over Thais die vanuit het buitenland terugkeren”

 1. Peter zegt op

  Goeiedag mijn zoon en vrouw waren drie maanden op vakantie in Nederlan.
  Voor het visum was de terug vlucht ook al geboekt via Qatar Airways.
  Ik wist niet beter of Thaise mensen konden gratis in qaurantaine maar dat was niet zo.
  Alleen met twee vluchten van klm per maand met per vlucht 70 Thaise mensen.
  Dus moest ik twee nieuwe tickets boeken dan was de qaurantaine gratis.
  Bellen e-mailen voor de beste prijs voor de asq voor mijzelf alleen zou het 35000b kosten.
  Uiteindelijk met ze drieën op een kamer kosten mij 81000b als familie package.
  En dat heb ik gedaan en met Qatar gevlogen want die had ik tog al geboekt als ik twee nieuwe tickets met KLM zou boeken en hun gratis qaurantaine en ik betaald was ik meer kwijt.
  Nu is het veranderd dat alle Thaise mensen gratis qaurantaine kunnen van de overheid met elke vlucht vanuit het buitenland ik voel me zwaar genaaid en het draait alleen maar om het geld dat ze binnen harken..

  • Toine zegt op

   Die gratis quarantaine geldt volgens mij niet als een Thai, buiten de vluchten van de ambassade om, naar Thailand reist. Als je als Thai staatsburger met een door de overheid geselecteerde airline ( zoals bijv. Emirates, Ethiad, Quatar en sinds kort ook KLM ) reist, moet je de quarantaine zelf betalen.
   Zo staat het in elk geval op de website van de Thaise ambassade in Den Haag.

 2. Cornelis zegt op

  Ik kan me voorstellen dat Thais die bij het uitbreken van de corona crisis zich buiten Thailand bevonden, terug naar hun land konden en gratis in quarantaine konden. Maar als ik een Thaise belastingbetaler zou zijn, zou ik toch vraagtekens zetten bij de gratis quarantaine voor hen die tijdens deze crisis Thailand verlaten voor een vakantie of kort verblijf bij vrienden of familie.

 3. Ad zegt op

  Beste Peter,
  Als je met een Thai naar Nederland komt hoef je helemaal niet in appart in een hotelkamer of zo in quarantaine omdat het Niet verplicht is in Nederland. Dus ik begrijp jouw niet over die kamer ?
  Kan je daar iets meer over vertellen ?
  Vanuit Thailand boek je gewoon een vaste vlucht zonder stop naar Nederland. En met stop goed nakijken wat de vliegmaatschappijen doen. De prijzen zijn nu nog laag.Dus nu boeken naar Thailand of uit Thailand.
  Mvg Ad


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website