Er is al vaker geschreven over de “Eastern Economic Corridor (EEC)” een gebied van ruim 300.000 Rai, gelegen in de drie oostkustprovincies van Thailand, Chachoengsao, Chonburi en Rayong. Men gaat er min of meer vanuit dat Pattaya, met het nabijgelegen vliegveld U-Tapao, de EEC-hoofdstad wordt.

 
Bill Barnett, oprichter en Ceo van de ondernemingsraad van C9 hotelvoorzieningen heeft een prognose gemaakt voor de komende 5 jaar. Er zijn zeker nog 11 nieuwe hotels nodig om zakenreizigers te herbergen die de EEC bezoeken. Daarbij worden namen genoemd van Citadines Jomtien Beach, Amari Pattaya Ocean Suites, Grand Centre Point, Four Points by Sheraton en anderen.

Echter deze capaciteitsverhoging is gebaseerd op een langere prognose, die parallel loopt met de ontwikkeling van de EEC. Echter het vliegveld U-Tapao heeft ook een grote aanzuigende werking op de Rayong – Pattaya regio. De uitbreiding van dit vliegveld, zal ook van invloed zijn op de capaciteit van de hotelbranche in Pattaya.

Oostzijde van Pattaya

Aan de oostzijde van Pattaya is al geruime tijd een grote activiteit waar te nemen. Grote stukken grond wordt bouwrijp gemaakt. Diverse wegen worden verbreed en nieuwe riolering aangebracht. Veel telecommasten verschijnen als een stuk vervuiling aan de horizon. De enorme nieuwe weg richting Rayong is al voor een groot gedeelte van straatverlichting voorzien. Alleen sommige gedeeltes moeten nog op elkaar aangesloten worden, vermoedelijk dat onteigeningsprocedures voor oponthoud zorgen.

Als Dolf Riks en zeker Alois Fassbind (overleden in 1998), architect van Pattaya’s toeristenindustrie en Executive Vice-President van het Royal Cliff Beach Resort, dit gezien zouden hebben, zouden zij in ongeloof hun hoofden geschud hebben.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Ontwikkeling van Eastern Economic Corridor (EEC) vraagt om meer hotelcapaciteit in Pattaya”

 1. Leo Th. zegt op

  Stond er vorige week niet een artikel op Thailand Blog dat de bezettingsgraad van hotels in Pattaya een dieptepunt hadden bereikt? Hoewel de ‘vooruitgang’ niet te stuiten valt, hoop ik wel dat de zeker doordeweeks rustige stranden in de omgeving van Rayong niet ten prooi vallen aan het toerisme zoals in Pattaya.

 2. Mark zegt op

  Mensen betrokken bij werken voor de ontwikkeling van de EEC hebben weinig tot niets met “hoofdstad” Pattaya. Werkvolk, veel Isaners en Cambodjanen, huren kleine kamers voor 2000, max 3000 bath per maand, zolang ze werk hebben in Chonburi of Rayong. Of slapen in hutten naast de wegenwerken. Leidingevende Thai, Aziatische en blanke expats verblijven op hotel dicht bij hun werkplek of kopen daar soms een condo of villa. Neen, helemaal niet in Pats.

  Best mogelijk dat die lieden wel eens afzakken en een nachtje op hotel gaan, misschien wel om van bil te gaan, door te zakken in één van de no hasle bars, pool te spelen, sportswear te kopen in Decathlon of vreemd lekkers te kopen bij Friendship.

  Of dat dan zal leiden tot nood aan meer hotelaccomodatie?
  Ik twijfel er sterk aan. Het lijkt me meer “rumours for scams” uit de real estate sector.

  Of probeert Pattaya zijn imago als hoofdstad van de sex op te smukken in de slipstream van het EEC gebeuren?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website