Ocean Marina botenshow

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
26 oktober 2019

Aan de Sukhumvit Road richting Sattahip ligt de haven Ocean Marina. Een groot terrein waarop naast de haven ook kantoren ondergebracht zijn en een gedeelte voor onderhoud boten.

Daar wordt straks de jaarlijkse botenshow gehouden vanaf 21 november tot 24 november. Een “must” voor de liefhebbers, omdat de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderhoud en communicatie te zien zijn. Men kan zich ook laten voorlichten en er kunnen boototchten worden gereserveerd. Er kan een keuze worden gemaakt uit een vastgesteld programma of je kan zelf met een voorstel komen om bijvoorbeeld een paar eilanden te bezoeken.

In 2012 was er echt een nieuwtje te zien. Een twee persoons duikbootje “slechts” vanaf 65.000 euro of meer. Dat niet iedereen stond te dringen om te kopen mag duidelijk zijn. Het duikbootje was daarna ook niet meer te zien.

Hoewel de boten best een stevige prijs vertegenwoordigen, liggen hier niet de duurste jachten. Een gemiddeld gebouwd jacht in Nederland kost 86 miljoen euro. Leuk is om in het “Yacht Style” botenblad het volgende te lezen ”Holland has an absolutely unique connection to the sea and the success of the superyacht industry in the Netherlands is most entirely due to the calibre of the Dutch shipyards”.

Opvallend was het nieuws afgelopen tijd dat het superjacht Tranquility op de scheepswerf Oceanoco te Alblasserdam gekocht voor 250 miljoen euro betaald was met verduisterd geld uit het Maleisisch staatsfonds. Het casinobedrijf Genting uit Maleisië heeft toen het in beslag genomen schip voor 126 miljoen euro overgenomen. Dat de eerste “eigenaar”Low Taek Jho nog steeds op de vlucht is, verbaast niemand. Misschien onderdak bij een van de rijke oliestaatjes.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Ocean Marina botenshow”

 1. Bz zegt op

  “Een gemiddeld gebouwd jacht in Nederland kost 86 miljoen euro” ???

  • l.lagemaat zegt op

   Mogelijk beter:

   Een jacht in de topklasse gebouwd in Nederland kost gemiddeld 86 miljoen euro.

 2. Ruud Rotterdam. zegt op

  De scheepswerf is genaamd Oceanco aan de Marineweg 1.te Alblasserdam.
  bouwt Custom Superyachts in de 80 tot 140 meter klasse.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website