Nieuwe generatie Baht-bus in Lopburi (video)

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
5 september 2018

In Lopburi is een nieuwe vloot van 14 baht-bussen in gebruik genomen, die kunnen worden beschouwd als de Rolls Royce van dit soort voertuigen. MCOT noemde  de nieuwe bussen, uitgerust met snelle wifi, airco en CCTV de “Hi-So Song Thaews”.

Bestuurder van bus nummer 19/8, Chatchawan Phrom-orn (62), zei dat hij erg blij was met zijn nieuwe voertuig en dat de kinderen en oude mensen op zijn route gek zijn op de nieuwe dienst. Ze zeiden dat het schoon, koel en veiliger is, de CCTV bewaakt tegen heethoofden of mensen die anderen lastig vallen.

De bussen zijn het idee van Sorachat Khondech die iets nieuws wilde creëren in een verzadigde markt. Hij zei dat de wifi 4 GB is en dat het tarief slechts 10 baht is, ongeacht hoe ver je reist. Elk voertuig is uitgerust met GPS en kunnen niet sneller dan 40 km/u rijden.

Bron: MCOT

5 reacties op “Nieuwe generatie Baht-bus in Lopburi (video)”

 1. maryse zegt op

  Nou, ik weet het niet hoor!
  Wat moet ik met 4 GB wifi aan boord van een Bahtbus? En heethoofden of mensen die anderen lastig vallen heb ik nog nooit meegemaakt in dat voertuig…
  En airco hoef ik ook niet, de wind is genoeg. En hoe zie ik in dat gesloten geval waar ik moet uitstappen?
  Ik ben meestal blij met allerlei innovaties maar in dit geval hoop ik dat Pattaya nog heel lang vrij blijft van die gevaarte!

 2. Rob V. zegt op

  Een sǒngthǎew kost veelal 6-7 bàat, dus met deze extra’s is de prijs ietsjes omhoog gegaan vermoed ik? Geen slechte deal.

 3. Laksi zegt op

  nauw

  In Chiang Mai anders 30 Bhat en breek je werkelijk je nek over die ondingen. Stoppen midden op de weg, rijden zeer langzaam in de hoop op klanten, staan ook nog dubbel geparkeerd. Halveren die dingen zal veel goed maken.

 4. john zegt op

  ziet er heel goed uit. Aircon, wifi. Niets op tegen. Niets om over te klagen denk ik. Waarom toch regelmatig dit soort negatieve kanttekeningen ?

 5. Frank zegt op

  bij (hevige) regenval of songkran een uitkomst dat hij gesloten is. Dat er wifi aan boord is, is voor mij overbodig. Het allergrootste pluspunt vind ik dat hij slechts 40km per uur rijdt. Ik zit geregeld in pattaya in een bath bus waar ik het bijna in mijn broek doe, en heb zelfs enkele keren besloten maar op de knop te drukken en eruit te stappen. Van mij mogen ze die ook snel in Pattaya introduceren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website