Nieuwe attractie in Pattaya: ‘Sea-Walking’

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
11 september 2017

Aan het ruime assortiment van recreatiemogelijkheden in Pattaya is een nieuwe attractie toegevoegd, het gaat om “Sea-Walking”. Een aantal ondernemingen zien hier een gat in de markt en bieden dit aan. Echter op aandringen van de toeristen politie zijn 17 ondernemers uitgenodigd om op het politiebureau aan de Beach Road, Soi 9 te komen praten over de opzet en organisatie van “Sea- Walking”.

Er bestaan nog geen voorschriften en de daarmee verbonden problemen. Het een en ander zal duidelijk gereguleerd moeten worden om zo ongevallen voor te zijn. Vooral van Chinese zijde bestaat grote belangstelling om aan “Sea-Walking”deel te nemen. Echter bij Chienese toeristen zijn al veel ongevallen voorgekomen en dat wil men bij deze nieuwe attractie voorkomen.

De deelnemers moeten fit genoeg moeten zijn om aan “Sea-Walking”deel te nemen. Toeristen moeten duidelijk van te voren geïnformeerd zijn over de mogelijke risico’s van deze nieuwe attractie. Het personeel moet goed geschoold zijn en kunnen handelen bij een calamiteit. Een certificaat afgegeven door de politie moet een zekere waarborg geven.

Wat is “Sea-Walking”?

De deelnemers krijgen een moderne duikhelm op, die verbonden is met een luchttoevoer slang naar de boot. Op de zeebodem, niet al te diep, geeft men elkaar een hand en gaat wandelen. Het elkaar vasthouden is nodig voor de balans en niet individueel weg te drijven.

Of eerst gewacht moet worden op een zekere scholing van het personeel of dat men toch alvast verder gaat met het aanbieden van deze nieuwe attractie is niet bekend.

12 reacties op “Nieuwe attractie in Pattaya: ‘Sea-Walking’”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Helemaal nieuw is deze attractie niet, dit filmpje staat al 10 jaar op Youtube.
  .
  https://youtu.be/SNMo3Rn-F1k
  .
  Zowel in 2010 als in 2014 is een toerist uit India tijdens zo’n wandelingetje om het leven gekomen. In beide gevallen zouden de wandelaars door een hartaanval zijn getroffen, en was er geen technische oorzaak.

  • l.lagemaat zegt op

   Voor Pattaya is het nieuw.

   • Frank zegt op

    hoi l. Lagemaat. Kijk in u-tube. Sea walk pattaya was er zeker 9 jaar geleden al. (misschien later weer verdwenen, maar het is niet nieuw)

    • l.lagemaat zegt op

     Klopt voor het laatst ben ik ook nog met de gele duikboot meegevaren in 2012, maar die is ook verdwenen!
     Misschien iets voor Prayuth?

   • Fransamsterdam zegt op

    Die mevrouw zal het filmpje in 2007 toch niet voor niets ‘Pattaya’s Sea Walker’ hebben genoemd.

  • Leo Th. zegt op

   Een aantal jaren geleden was ik op Koh Samet. Op één van de stranden kon je ook aan Sea Walking deelnemen door je te laten inpakken in een compleet duikerspak met een grote glazen helm. Via een lange slang in de helm werd je voorzien van lucht en met deze slang en via een extra lijn bleef je verbonden met het vaste land. Jij in zee en de ander met lijn op het strand. Leek mij wel leuk maar de overigen, we waren met zijn 4’en, zagen het niet zitten en daarom heb ik het toch niet gedaan. Achteraf wellicht verstandig, snorkelen is in feite leuker en minder risicovol.

 2. Frank zegt op

  ziet er spectaculair uit. Wel benieuwd hoe het met goede scholing loopt van personeel. Het is tenslotte geen strand wandeling.

  • Frank zegt op

   daar komt bij dat grote delen zo vies en troebel zijn door plastic en andere afval dat het niet vlak bij de kust pattaya/jomtine kan volgens mij.

 3. Fransamsterdam zegt op

  Uit dit artikel uit 2014 blijkt dat het in Pattaya toen al 12 jaar lang een ongeregeld zootje was (dus in ieder geval sinds 2002, 15 jaar geleden inmiddels), en ook toen is er zo’n bijeenkomst geweest, zie de foto in het artikel.
  De geschiedenis herhaalt zich.
  .
  https://goo.gl/zbXf18
  .

 4. leppak zegt op

  het ontgaat me volledig waarom men op het politiebureau hierover moet praten. Heeft de politie van deze attractie de deskundigheid in huis, of gaat het om de commissie van de “highest bidder”. De attractie bestaat al veel langer en de deskundigheid met betrekking tot de veiligheid is dus her en der in te winnen. Een mooie taak voor de local governement, evenals het afgeven van de vergunning. Blijkbaar heeft men
  bij de bestrijding van corruptie nog nooit gehoord van functiescheiding.

 5. Hans Struijlaart zegt op

  sea walking lijkt me een vrij onschuldig soort van vermaak.
  Ik heb het op veel plaatsen al gezien, ook op Koh Samet.
  Het personeel moet wel getraind worden als er iets mis gaat uiteraard.
  En volgens mij kan je niet veel dieper gaan dan 3 a 4 meter.
  Want dan krijg je problemen met de zuurstofvoorziening vanwege de atmosferische druk.
  Wat de politie hier mee heeft te maken ontgaat mij volledig. Ga lekker boeven vangen zou ik zo zeggen.

 6. stevenl zegt op

  Hier op Phuket is dit gelukkig weer verdwenen. Er zijn twee mogelijkheden:
  1. je doet het over het zand, weg van de koralen, en dat betekent dat er weinig tot niets te zien is;
  2. je doet het over/bij het koraal, veel te zien en je gaat gegarandeerd de koralen onherstelbaar beschadigen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website