Nederlandse paaskuikens uit Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
3 maart 2015

Nog even dan is het weer Pasen en het zou zo maar kunnen dat een van de zoete lekkernijen die jij in Nederland krijgt voorgeschoteld in Thailand is gemaakt.

Ruim duizend paaskuikentjes per dag maakt elke medewerker van het Nederlandse bedrijf Siam Sweets in Thailand. Allemaal met de hand. Kuikentjes waar kinderen in Nederland hun taartjes deze Paasdagen mee versieren.

De suikerwerkfabriek is gevestigd op vier uur rijden van Bangkok, in de provincie Korat. De Belgische bedrijfsleider Rudy Declercq maakt er geen geheim van waarom het Nederlandse bedrijf in Thailand zit: “Dit soort suikerwerk is zeer arbeidsintensief, daarom zitten we hier; vanwege de lage loonkosten.”

De kuikentjes zijn gemaakt van gemalen suiker. Elk kuikentje wordt zonder mal uit de hand gespoten. Voor het lijfje wordt een geel suikermengsel gebruikt, oranje voor de pootjes en het snaveltje en tot slot zwart voor het kleine oogje. De vrouwen maken er ruim duizend per persoon per dag.

De kleine suikerfiguurtjes zijn bedoeld voor de ‘thuisbakkerij’. Zelf gebakken taart en cakes kunnen ermee worden versierd. Het is nog maar net maart en bedrijfsleider Declercq is nu al druk bezig ideeën voor de Kerstdagen uit te werken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website