Nakation in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
10 juni 2021

Nakation? Ja, ik kende het woord ook niet, het is eigenlijk een Engelse term. Het is een samentrekking van naked en vacation, dus gewoon in het Nederlands naaktrecreatie.

In een recent artikel over een naturistencamping schrijft het Algemeen Dagblad, dat nakation een nieuwe vakantietrend zou zijn. Ruim 2,5 miljoen Nederlanders zouden het wel min of meer regelmatig doen. Citaat: “Naturisten zijn over het algemeen heel ruimdenkend. Arm, rijk, dik, dun; op een naturistencamping maakt het niets uit. Iedereen is echt elkaars gelijke. Allemaal naakt zijn neemt die verschillen weg.’’

Nieuw is het natuurlijk niet, in Europa, en dus ook in Nederland en België, zijn er al vele jaren talloze mogelijkheden om ongekleed te recreëren. Dat kan in je eigen tuin, een naaktstrand, een naturistencamping of –park. Eigenlijk niets bijzonders.

Nakation in Thailand

In 2011 schreef ik al een artikel over naakt zwemmen in Thailand. U moet dat nog maar eens lezen op deze link: https://www.thailandblog.nl/maatschappij/naakt-zwemmen-thailand

Naar aanleiding van dat artikel in AD en een soortgelijk verhaal, dat een poos geleden in het Belgische Het Laatste Nieuws stond, heb ik een klein onderzoek gedaan naar de situatie van nakation in Thailand. Tien jaar geleden was topless en naakt verschijnen in het openbaar absoluut verboden in Thailand en dat is nog steeds zo.

Zoek op internet naar nakation in Thailand, dan krijgt u wel een aantal websites met aanbiedingen te zien. Ik zag bijvoorbeeld https://traveltriangle.com/blog/nude-beaches-in-thailand waar 5 naaktstranden worden omschreven in Phuket en Koh Samui. Het zijn resort met een afgeschermd strand, waar je je kunt vermaken in Adam’s kostuum. Voor die naaktloperij heeft men zeker geen officiële toestemming, maar kennelijk wordt het daar oogluikend ($$$) toegestaan.

Niet in Thailand

Nee, Thailand is niet de plek om naakt je vakantie door te brengen. Ik las ergens een reactie van een vrouw: “Ik vind het heerlijk! Geen schaamte hoeven hebben, geen gezeur in krappe douches met krampachtig handdoek gedoe, niemand die alleen maar tegen je borsten praat maar oprecht belangstelling heeft. Geen gedoe en gezeur. Mensen die de natuur en de mensen om je heen respecteren.” Voor dat gevoel moet u niet in Thailand zijn.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.43/5. From 7 votes.
Please wait...

6 reacties op “Nakation in Thailand”

 1. Kees 2 zegt op

  Er zijn naaktresorts in Pattaya en omgeving.
  Chan Resort, Thappraya Road, soi 15, tussen Jomtien en Pattaya.

  Ten noorden van Pattaya is Phuan Naturist Village (website eenvoudig te vinden).

  • Gregers Moller zegt op

   Covid-19 has been cruel to naturism in Thailand. We lost four resorts: Oriental Village Chiang Mai, Phuan Naturist Village Pattaya, Lemon Tree Naturist Resort Phuket and Barefeet Heaven Hill Naturist Resort in Trang.

   But we have five resorts left, where naturist from around the world enjoy being naked in a non-sexual environment: Chan Resort Pattaya, Barefeet Naturist Resort Bangkok, Peaceblue Naturist Resort Phuket, Oriental Beach Resort PhangNga, Harmony Naturist Resort Phuket.

   Nudist / Naturist vacations is booming in Thailand and more and more locals are picking up the lifestyle. Surprising, but true!

   • Kees 2 zegt op

    Volgens mij bestaat Phuan nog, is alleen verhuisd van ergens tussen Pattaya en Sattahip, naar iets ten noorden van Pattaya. Phuan is ook voor families, Chan lijkt alleen stellen te trekken.

    • Naturist Association Thailand Co., Ltd. zegt op

     Phuan does not exist. There is a new resort north of Pattaya which for a short while was a member of Naturist Association Thailand, but since they deliberately targeted swingers and would not change this target group, they were cancelled by the association.

     • Kees 2 zegt op

      You are right. Phuan is closed. Indeed there is this new one north of Pattaya

     • PaulW zegt op

      Sla geen acht op de statement over “targeting”. klinklare onzin. Resultaat van een of andere vete of jaloersheid op succes. Kan zijn dat dit bericht is gecreëerd door een nep account zoals al eerder is gebeurd elders.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website