Moord om een bedrag van 3000 baht

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
20 juli 2017

Het is triest te lezen hoe iemand voor het niet terug betalen van 3000 Baht vermoord wordt. De 23-jarige Jirayu had van zijn voormalige baas, een politievrijwilliger, geld geleend en nog steeds niet terugbetaald.

Na vele pogingen om het geld terug te krijgen, probeerde Somkiat het op een andere manier. Hij lokte Jirayu naar een magazijn om samen wat te drinken en te praten. Toen hij bij het magazijn aankwam wachten daar nog een paar andere personen. Het gesprek escaleerde en kreeg een gewelddadige wending. Jirayu werd bewusteloos geslagen.

Samen met drie anderen, ook politievrijwilligers, werd het bewusteloze lichaam in een vrachtwagen gelegd en naar een nabijgelegen vijver in Nongprue gereden. Daar sloeg Weerawong het hoofd met een schop van het lichaam af, wat later op een andere plaats teruggevonden werd en uiteindelijk de definitieve doodsoorzaak was.

Later toen de politie op het plaats delict wat eigendommen terug vond met onder andere een Facebook account dat tot Somkiat leidde. Somkiat beweerde dat een van de handlangers de moord gepleegd zou hebben. De overige daders werden ook in hechtenis genomen. De vier zijn beschuldigd van samenzwering om een moord te plegen.

Jirayu’s familie zei dat het slachtoffer ongeveer een week werd vermist.

2 reacties op “Moord om een bedrag van 3000 baht”

 1. T zegt op

  Ja ook dat is Thailand een land dat achter die slogan land off smiles, gewoon ook enorm geweldadig is.
  Sla de Thaise kranten maar open en je staat versteld van alles wat er gebeurd vaak om een paar bath of eer / gezichtsverlies oftewel om bijna niks dus.
  Daar mag best wel vaker eens wat meer bij stil gestaan worden vind ik want ook dat is amazing Thailand en niet alleen de mooie stranden en het lekkere eten…

 2. teun zegt op

  Dit heeft naar mijn gevoel veel te maken met een gebrek aan logisch nadenken en misplaatst gevoel van macho-gedrag.
  Opgepakt worden voor moord ivm vordering TBH 3.000! Hoe slim ben je dan? En dan ook nog – kennelijk – denken dat je ermee wegkomt. Dat is natuurlijk ook geen schoolvoorbeeld van logisch nadenken van tevoren. Maar ja, vele thais (zeker de heren) hebben een minder goed ontwikkeld gevoel voor vooruitkijken en logisch nadenken. Die zijn nog in oertijd blijven hangen kennelijk en slaan er direct bovenop.

  Hoeveel jaar zal de gelduitlener krijgen? Laten we zeggen 5 jaar. Dus TBH 600,- per jaar. Hij had dus beter die lening in 5 jaar kunnen afschrijven. Maarja, gekrenkte ego’s he?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website