Het lichaamshaar van de Thaise vrouw

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
5 december 2017

Lichaamshaar is een overblijfsel dat we hebben gekregen van onze verre voorouders. Bijna alle zoogdieren hebben lichaamshaar. Maar op het moment dat we rechtop zijn gaan lopen, is lichaamshaar een hindernis geworden, omdat het lichaam er minder goed door kan afkoelen. Dus door evolutie is er nog weinig lichaamshaar over gebleven.

Behalve op plekken waar het nog een functie kan hebben, boven op het hoofd bijvoorbeeld, om de zonnestralen tegen te gaan. Of onder de oksels en bij de schaamstreek, daar zit het om de geuren van zweet vast te houden, dat maakt je aantrekkelijker voor het andere geslacht. De kleine donshaartjes die op het hele lichaam zijn overgebleven hebben eigenlijk geen echte functie meer.

Ik laat het lichaamshaar van de man buiten beschouwing, want we gaan het even hebben over het lichaamshaar van de vrouw en dan met name op dat van de Thaise vrouw.

Omwenteling in 2017

Ik weet niet, hoe er heel vroeger over vrouwelijk lichaamshaar werd gedacht, maar in mijn leven was het toch zo, dat vrouwen met het hoofdhaar konden doen wat zij wilden. Lang of kort, permanenten, verven, pijpenkrullen, paardenstaart, kortom vrouwen deden er mee wat zij willen om er aantrekkelijk uit te zien. Lichaamshaar op andere plekken werd door ons, mannen, niet mooi gevonden, althans dat is wat vrouwen denken. Gek gemaakt door marketing en beeldvorming door de industrie werden – nog steeds worden – er scheermessen, scheerzeep, cremes en zelfs scheerapparaten verkocht om okselhaar en haar in de schaamstreek te verwijderen.

Verschillende artikelen in kranten en tijdschriften melden nu, dat er in 2017 een ommekeer is vast te stellen. Steeds meer vrouwen hebben genoeg van al dat gedoe, vooral als het om haargroei onder oksels en in de schaamstreek gaat en laten hun lichaamshaar weer groeien. Die vrouwen willen niet op dat lichaamshaar beoordeeld worden, maar op andere kwaliteiten van persoonlijke aard.

Thailand

Die ontwikkeling is volgens mij nog niet tot Thailand doorgedrongen. Afgezien van het hoofdhaar wordt er nog altijd volop geknipt,geschoren, geverfd en wat al niet. Ik zal iets zeggen over de drie eerdergenoemde lichaamdelen waar haargroei optreedt bij Thaise vrouwen. Let wel, ik ben geen deskundige, wat ik zeg is puur persoonlijk geput uit eigen ervaringen.

Hoofdhaar

In mijn visie behoort een Thaise vrouw lang zwart haar te hebben, punt uit. Ik heb mijn Thaise vrouw al vroeg in onze relatie duidelijk gemaakt, dat zij haar haar nooit mocht laten afknippen, voor mij was dat mooie lange haar tot ver over haar schouders een deel van haar persoonlijkheid. Zij is dat ook nooit van plan geweest, niet alleen omdat ik het zo wilde. En toch gebeurde het. Jaren geleden ging zij een avondje stappen met een stel vriendinnen kwam thuis met een kortgeknipt koppie. Razend was ik en zij bleef mij maar uitlachen. Waarom? Waarom? Na een minuut of tien vond mijn vrouw het genoeg en met een handige beweging trok zij de pruik van haar hoofd, zodat het lange haar weer de vrijheid kreeg. Alle meiden hadden een dergelijke pruik uit balorigheid gekocht, die niet van hun echte haar te onderscheiden was. Zij hebben er heel veel plezier aan gehad hun partners op die manier te bedotten.

Maar niet alle Thaise vrouwen hebben lang zwart haar. Ook kort of in ieder geval korter geknipt en eventueel een kleurtje kan ook best leuk zijn. Persoonlijk vind ik, dat een deel van het lange haar roodbruin is geverfd best aanvaardbaar, maar het gaat mij wel te ver als het geblondeerd is. Gisteravond zag ik een jongedame met lang geblondeerd haar, waarvan zo’n 5 cm van de uiteinden vuurrood waren, alsof heur haar in brand stond. Foeilelijk!

Okselhaar

Okselhaar zie je inderdaad niet veel bij Thaise vrouwen. Ook mijn vrouw is er soms uren mee bezig om het te scheren en daarna nog eens met een pincet te epileren. Mijn helaas overleden Nederlandse vrouw schoor zich daar niet en wat mij betreft mogen de Thaise vrouwen dat haar ook gerust laten groeien. Zij worden er echt niet minder aantrekkelijk door.

Schaamstreek

Ook de haargroei in de schaamstreek werd bij mijn Nederlandse vrouw met rust gelaten. Hooguit werd voor een vakantie de “bikinilijn” geschoren, want men vond het toch een lelijk gezicht als er bij het dragen van zwemkleding schaamhaar te zien was.

De haargroei van de Thaise vrouw is niet echt uitbundig, je hoeft meestal niet door een ruig bos om het holletje te bereiken. Toch scheren veel Thaise vrouwen dat beetje schaamhaar weg. Je ziet in de a go go bars waar de dames soms geheel ontkleed om de paal heen dansen vrijwel alleen maar gladgeschoren schaamdelen.

Mijn vrouw wil daar ook gladgeschoren zijn, maar de streek is natuurlijk niet makkelijk te bereiken met een scheermes en het resultaat is ook niet te overzien. Daarom mag ik dat klusje af en toe opknappen en ik doe dat met plezier. Ik vertel u vast geen geheim als ik zeg, dat het een wel heel erotische gebeurtenis is!

Er is nog een uitzondering op dat scheren in de schaamstreek, namelijk de dames in de soapy massage salons. Die beschikken juist wel over een plukje haar in de schaamstreek, want dat geeft de body massage juist iets extra’s.

Tenslotte

Tenslotte dan nog een anekdote, die ik ooit in Hengelo hoorde, waar relatief veel mensen van Turkse afkomst wonen. Daar ging namelijk een jonge Turkse naar een kapperszaak en vroeg de kapper of hij haar schaamstreek wilde scheren. De man werd boos en maakte duidelijk, dat hij een fatsoenlijk mens was en aan dergelijke verzoeken zeker niet zou voldoen. Jammer, zei het meisje, ik hoorde van veel vriendinnen, dat u een kutkapper bent!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Het lichaamshaar van de Thaise vrouw”

 1. ruud zegt op

  De zweetlucht om je aantrekkelijker te maken?
  Ik ben in mijn leven veel mensen tegengekomen, waarvan ik gewild zou hebben, dat ze wat minder “aantrekkelijk” zouden zijn geweest.

  Het donshaar heeft nog wel een functie, als waarschuwing tegen bijvoorbeeld insekten.

  Overigens ontgaat de stelling dat we ons haar hebben verloren doordat we rechtop zijn gaan lopen me een beetje.
  Rechtop, of op handen en voeten, lijkt me weinig verschil te maken voor koeling.
  Je zou eerder nog verwachten, dat je rechtop met de zon boven je hoofd minder opwarmt, dan op handen en voeten.
  Want rechtop heb je een kleiner lichaamsoppervlak dat wordt opgewarmd door de zon.

 2. John zegt op

  tsja, het is maar waar men zich druk over maakt.
  Is het niet zo dat de vrouw zelf wel kan bepalen wat goed is voor haar, haar?
  Okselfris, schaamhaar gerelateerde bepalingen zal voor een vrouw toch ook niet zo moeilijk zijn om daar zelf over te beslissen.
  Je zult maar zo’n vent hebben die uit wat voor ego hout ook gesneden, wel even zal bepalen wat goed is voor zijn ” bezit”.

  • Net bartels zegt op

   Vrouwen bepalen zelf wat ze met hun lichaam doen.We zijn van niemand -bezit-.Een man kan natuurlijk wel aangeven wat hij mooi vind.De vrouw beslist of ze rekening houd met wat u mooi vind.Denk ook eens aan innerlijke schoonheid.Bent u zelf een schoonheid?

  • thea zegt op

   Dank je John voor je reactie, dat qeen geen bezit zijn van mannen en dat we ons haar lekker kort kunnen dragen in de warmte als we daar zin in hebben.
   We zijn toch zeker geen pronk stuk.

 3. Sjaak S zegt op

  Wat de evolutie betreft is het al jarenlang hetzelfde liedje… telkens weer wordt er beweerd dat dieren of wij veranderen omdat we iets niet meer “nodig” zouden hebben of juist wel. Feit is dat het hele evolutiegebeuren een willekeur van de natuur is. Wij en alle andere levende wezens op deze aarde produceren telkens weer nakomelingen met bepaalde eigenschappen. En wanneer die bepaalde eigenschappen de voorkeur hebben van hele diersoorten of dat deze beter kunnen overleven met dat soort eigenschappen, dan komt dat naar voren. Wij verliezen geen haar omdat we rechtop lopen. Echt onzin. We verliezen haar, omdat diegene met minder haar meer nakomelingen met dezelfde eigenschappen hebben.
  Er wordt wel eens op verschillende media een beeld geschetst over hoe wij als mens in de toekomst zouden uitzien. Sommigen denken dat we een groter hoofd hebben, nog minder haar of een andere vervorming. Niets is minder waar.
  In de eerste plaats is al vastgesteld dat onze voorouders duizenden jaren geleden een stuk intelligenter waren dan wij nu zijn. Waarom? Omdat toen de zwakste en ook de zwakbegaafden bijna geen mogelijkheid hadden zich voort te planten. Nu, doordat wij de zwakken in onze maatschappij beschermen en deze ook verder kinderen kunnen krijgen, worden steeds meer mensen geboren die minder sterk en minder intelligent zijn. Je zou het niet zeggen, want de gemiddelde mens weet meer van de wereld dan een mens van 500 jaar geleden. Maar dat komt door onze moderne mogelijkheden kennis te vergaren. Ik zeg ook niet dat we dom geworden zijn, gewoon een stukje minder dan onze voorouders van een paar duizend jaar geleden.

  Maar verder kan ik me goed indenken in hetgeen Gringo vertelt. Ik vond en vind het lange zwarte haar van de Thaise en ook andere Aziatische vrouwen prachtig. Blond kan mooi zijn, maar een natuurlijk zwarte haardos is mooier dan de duurste juwelen.
  Mijn vrouw had ook van dat lange prachtige haar. Ze heeft nog steeds prachtig haar. Toch heeft ze het vier weken geleden een flink stuk laten inkorten. En weet je wat? Ik vind het ook mooi! Het lange haar ziet er iets wilder uit, maar het kortere geeft haar een iets koketter uiterlijk. Voor mij mag ze het zo laten.

  Over de andere lichaamsdelen…. nou ja, ik vind het niet erg dat er in de schaamstreek gekortwiekt wordt. De laatste paar dagen keek ik naar oude afleveringen van Benny Hill… het schoot me gek genoeg door het hoofd, dat hoogstwaarschijnlijk al die dames in die tijd een flink bos haar onder droegen… Een voor mij niet appetijtelijke gedachte…

  Wat wel een groot verschil is, is dat haren op armen en benen bij veel Aziaten (niet Indiase mensen) heel kort is of ontbreekt. Dat ziet er toch super mooi uit. Ik zal nu niet zeggen, dat de Nederlandse vrouwen zich maar meer moeten scheren…moeten ze per slot van rekening zelf weten… maar als ik voor het kiezen heb (en dat had ik), ga ik toch voor een vrouw met weinig of geen haren op benen en armen….

  • Tino Kuis zegt op

   De evolutieleer zeg: ‘Survival of the fittest’. Nu weten we allemaal ‘hoe minder haar, hoe fitter (en mooier)’. De keuze voor een partner om kinderen bij te krijgen wordt dus sterk bepaald door de hoeveelheid haar. Je kunt het ‘ survival of the baldest’ noemen. Dat zie je in Thailand terug waar vrouwen massaal kiezen voor kale mannen. Dat betekent ook dat de oosterse, haar-arme mens staat aan de top van de evolutie, toch?

 4. Marcel zegt op

  Beste Ruud.
  Ik neem aan dat Gringo met het ‘rechtop gaan lopen’ doelt op de daaropvolgende ontwikkelingen naar ‘beschaving’ waarbij het ‘dier’ mens kleding is gaan dragen om zich warm te houden. Het logische gevolg … minder haar nodig om het lichaam warm te houden … en wellicht ook minder haar nodig om het lijf te weren tegen ander ‘ongedierte’.
  De ontwikkelingen van de laatste decennia (stijgende temperatuur op aarde) roept bij mij vervolgens ook interessante visioenen ten aanzien van ‘onze’ toekomstige beharing op 🙂

  • Sjaak S zegt op

   En dat is precies weer waar het bij het evolutiebegrip fout gaat. Het lichaam verliest het haar niet omdat het minder nodig zou zijn, maar omdat wij bij de partnerkeuze meer gingen letten op partners met minder haar. Als de temperaturen gaan stijgen zal er in onze wereld, waar wij kunstmatige koeling hebben niets gebeuren, tenzij het zo heet gaat worden, dat alleen kinderen die hittebestendig zijn zich voortplanten en diegenen die niet tegen een warm klimaat kunnen al onder de zoden liggen voordat zij nakomelingen produceren…

 5. Fernand zegt op

  Ik ben 46 j kapper geweest in Belgie.
  Nu ik reeds 15 j in Thailand woon stel ik vast…dat vele vrouwen mooi zwart haar hebben.
  Maar nu laten velen hun haar verven…blond…rood…enz.
  Niet mooi! En de nieuwe mode nu is dat ze hun wenkbrouwen weg scheren en een tattoo laten zetten…nog lelijker.
  Maar ja…ieder zijn gedacht hierover.
  Grtn figaro

 6. DJ zegt op

  Ben ik blij dat de meest Thaise ladies geen Nederlands kunnen lezen bij dergelijke adviezen zou ik toch welhaast kunnen verdrinken in overtollig haar op de meest ongewenste plaatsen.
  Wat een genoegen is het voor mij om de goed geklede en fris onder oksels uitziende Thaise dames zo alleen maar te mogen bezien en vaak ook te bewonderen om hun stijl en klasse.
  An asian girl met hoogblond haar en die prachtige contrasterende ogen bezorgt mij altijd een glimlach omdat de combinatie zo origineel mooi kan zijn.
  Maar zoals gezegd ik laat het met plezier en vol vertrouwen over aan de Thaise vrouw hoe zij er uit wil zien en laat ik nou toch sterk de indruk hebben dat dit in bijna 99 procent van de gevallen ook bijzonder goed blijkt te lukken.

 7. Sjeng zegt op

  ” Ik heb mijn Thaise vrouw al vroeg in onze relatie duidelijk gemaakt, dat zij haar haar nooit mocht laten afknippen “….Ik ken u niet Gringo…maar wie bent u om dit te bepalen. Een vrouw bepaalt nog altijd zelf wat ze wel of niet met haar lichaam dan wel haren doet. “ik zou hem een schop onder z’n ba…n geven had die wat.” Dit was de reactie van mn betere helft toen ze dit las, en ik ben het met haar eens. We zijn toch geen grot bewoners meer dacht ik toch.
  Nu even terug naar de lichaams beharing.
  Het is toch een bekent gegeven dat Islamitische mensen ivm met reinheid zich ontdoen van okselhaar en schaamhaar ( idioot woord trouwens net als schaamstreek is niks voor om te schamen heb ik mijn kinderen heel snel geleerd dat het iets moois/leuks is ).
  De oude Grieken en Romeinen deden al hetzelfde omdat het mooier uitzag, teken van kracht en vitaliteit en ook vanwege de reinheid. Vele volkeren die nog niet “bedorven en geindoctrineerd” door de westerse wereld/kerk halen ook hun lichaamsbeharing weg om dezelde bovengenoemde redenen.
  Een van de reden dat men zich in de westerse wereld niet meer is gaan verzorgen/scheren is gekomen door de kerk die om allehande drogredenen de mensen dusdanig heeft beinvloed dat onder anderen het aanraken op welke wijze dan ook van de ( daar komt het idiote woord weer ) schaamstreek vies en slecht was.
  Zelf scheer ik me al vanaf mn 16 omdat het het niet mooi vond uitzien. Dat was in een tijd (binnenkort 56 jaar) dat dit nog helemaal niet geaccepteerd was. Was in het begin ook wel even lastig na het douchen bij voetbal..echter binnen 3 wkn nooit meer wat van gehoord…waren wel 3 “volgers”. Persoonlijk vind ik lichaamsbeharing niet mooi maar ik zou nooit van een vrouw eisen dat zij met haar haren moet doen wat ik wil. Daar staat tegenover dat ik nooit een relatie met een vrouw zou beginnen die niet geschoren zou zijn en vragen of zij het voor mij zou doen uiteraard ook niet. Elke mens is vrij wat hij/zij met zn lichaam doet.

 8. sjors zegt op

  Misschien een verrassing , Telegraaf vandaag , haar is weer in !!

 9. jan zegt op

  Het is niet aan ons te beslissen wel of geen lang, of de haar geverfd, alleen wil ik even kwijt mensen van
  Aziatische komaf hebben van nature zwart haar dit maakt hen aantrekkelijk, het verven van de haar is iets wat uit het westen is komen overwaaien net zoals veel producten wil dit niet zeggen dat dit alles een verbetering is.

 10. l.lagemaat zegt op

  Door de evolutie is er weinig haar overgebleven?
  Dus ik sta elke morgen voor Jan L… mij te scheren!( van boven! 555)

  Misschien dat de “nieuwe” haardracht van de vrouwen wel een reactie is
  op de ” moderne” ongeschoren man of zelfs met een baardgroei waar een
  IS strijder jaloers op zou kunnen zijn.
  Wat zou een Thaise vrouw over deze Farangs gaan schrijven / zeggen?

 11. thea zegt op

  Ja waarom zouden aziatische en zwarte vrouwen zich moeten beperken tot hun eigen haar kleur en mogen westerse vrouwen zich alle kleuren van de regenboog aanmeten.

 12. eugeen zegt op

  Gringo schreef: “In mijn visie behoort een Thaise vrouw lang zwart haar te hebben, punt uit. Ik heb mijn Thaise vrouw al vroeg in onze relatie duidelijk gemaakt, dat zij haar haar nooit mocht laten afknippen,” Met alle respect Gringo, maar als je partner niet eens de vrijheid van jou krijgt om zelf te kiezen of ze nu met kort of lang haar wil rondlopen, dan vind ik dat toch een beetje erg. Ikzelf ben al kalend. Ik ben in ieder geval blij dat mijn partner niet tegen mij zegt: “In mijn visie moet een man haar hebben, punt uit. Ga volgende week een pruik kopen”.

 13. Ronald zegt op

  Mijn mening is dat ik graag bij wat voor een vrouw dan ook geschoren oksels zie en zeker haar schaamhaar beperkt tot alleen een kleine v aan de voor zijde , rond om de vagina vind ik het veel frisser als een vrouw goed geschoren daar is , natuurlijk bepaalt altijd de vrouw zelf wat zij doet maar ik heb zeker mijn voorkeur op dat gebied , bij mij zelf zorg ook ik voor schone oksels en zo min mogelijk schaamhaar.

 14. Antonio zegt op

  Jammer van het scheren vd schaamharen daar ik helaas maar waar liever een harige hebt dan kaal….
  De meeste Thaise vrouwen houden van scheren……en haargroei bij de schaamstreek heeft natuurlijk een funktie maar dat is een ander onderwerp….
  Succes…
  TonyM

 15. Gringo zegt op

  Nog even een reactie op enkele reacties:
  @Ruud (09.36)
  De eerste alinea van mijn verhaal is een letterlijk citaat uit een artikel van Marc Nelissen, een evolutiebioloog op de website motherboard.vice.com. Ik heb het als inleiding gebruikt om mijn onwetenschappelijke waarnemingen van lichaamshaar bij Thaise vrouwen te schetsen.
  Het is een beetje krom Nederlands af en toe, maar ik denk, dat die Marc precies hetzelfde bedoelt als wat jij zegt over het verschil van voor en na het rechtop bestaan van de mens.
  Het artikel is trouwens best lezenswaardig met allerlei weetjes over haargroei, zie https://motherboard.vice.com/nl/article/d7dy8m/-alles-wat-je-wil-weten-over-lichaamshaar
  @Nel Bartels (12.31)
  Volkomen met je eens. De directe aanleiding voor mijn verhaal waren artikelen in De Volkskrant en de Telegraaf, die berichtten over de omwenteling in 2017, waarbij vrouwen zich niet meer, althans minder, laten leiden door reclame over de schoonheid zonder haargroei op bepaalde plekken van het lichaam.
  @Sjeng (13.01)
  Als ik als een tiran overkom, die wel even zegt wat mijn vrouw wel en niet mag doen met heur haar, dan heb ik het niet goed omschreven. Natuurlijk zou zij zelf bepalen wat er met het haar gebeurt, maar zoals in andere reasctie’s staat, houdt ook zij wel rekening met mijn wensen. Zij heeft trouwens nooit enige behoefte laten blijken, dat zij heur haar wilde laten afknippen. Daarom was de grap met de pruik ook zo leuk!
  Eugeen (15.15)
  Je weet niet half hoeveelheid vrijheid mijn vrouw heeft in al haar doen en laten. Zie verder mijn commentaar bij Nel Bartels

 16. Henk van der Loo zegt op

  Goed gezegt Gringo.Thaise vrouwen zien er met hun zijdezwart haar geweldig uit.Ook mijn vrouw MAG van mij haar haar niet knippen.zou eeuwig zonde zijn.grts Henk

 17. Henk van der Loo zegt op

  Oh ja, Voor ik het vergeet,In de schaamstreek moet GEEN haar zijn,
  n.l ,Als ik wil flossen ,pak ik wel een touwtje.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website