Koh Larn en zijn problemen

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
16 februari 2018

 

Foto: Pattaya Mail

Koh Larn, een van de fraaie eilanden nabij Pattaya, komt steeds meer in de verdrukking. In het verleden werd een ambitieus plan ontwikkeld om op een milieuvriendelijke manier energie op te wekken. Een groot aantal zonnepanelen werd aangelegd. Maar tot de teleurstelling van de eiland bewoners was deze elektriciteit bedoeld voor de straatverlichting in Pattaya.

Tot een verdere exploitatie van dit milieuvriendelijke plan is het niet gekomen! Toen het project op het eiland klaar was, werd er verder niet meer naar omgekeken zelfs geen onderhoud gepleegd. Toen afgelopen tijd de autoriteiten het eiland bezochten, kwam men tot de conclusie, dat er erg veel geld geïnvesteerd diende te worden om de door erosie aangetaste apparatuur weer operationeel te krijgen!

Een tweede punt van aandacht was de onverantwoorde grote hoeveelheid vuil, waar men geen raad meer mee weet. De capaciteit van de boten, die dit van het eiland af moeten voeren, zijn onvoldoende of soms zijn ze zelfs kapot. De indertijd toegezegde boten zijn nog steeds niet ingezet! Ook Pattaya zelf kampt met een te grote hoeveelheid vuil.

Hoewel de zogenaamde toeristenindustrie “booming business”is, worden deze inkomsten nauwelijks gebruikt voor een verbetering van de stad of verwerking van vuil of opknappen van stranden. Momenteel is een gedeelte van de Pattaya Beach weer achter een afscheiding verdwenen, omdat het strand niet verbreed kon worden( al twee en een half jaar zo niet langer wordt er over gedacht hoe aan te pakken!).

Het laatste punt waar de overheid nu wel actie in onderneemt op het eiland Koh Larn is de aanpak van alle illegale bouwsels. Een aantal zijn al verwijderd en men gaat door met de overige shops, die een aantal jaren gedoogd waren en mensen een inkomen bezorgde.

Het zou de overheid sieren als zij meer aandacht zouden besteden aan de twee vorige punten en niet de gemakkelijkste weg te kiezen door particulieren aan te pakken, alhoewel die handelwijze ook niet wettelijk toegestaan was.

7 reacties op “Koh Larn en zijn problemen”

 1. Rob E zegt op

  Ja hoor dat is een goeie. Zonnepanelen voor de straat verlichting van pattaya op een eiland voor de kust. 1 april begint wel vroeg dit jaar.

  • l.lagemaat zegt op

   Ach het is dezelfde Thaise logica zoals deze week te lezen was om autobanden schoon te spuiten tegen de lucht verontreiniging in Bangkok!
   Ik begin steeds meer de Thaise glimlach te begrijpen!

 2. johank zegt op

  Dit bouwsel op Samaet beach met ruim 1300! panelen is helemaal niet voor de straat verlichting in Pattaya (hoe komt de schrijver aan deze bron?)
  Als je logisch nadenkt, waarom zouden ze (nog een) een extra dure koper kabel trekken tussen het eiland en het vaste land, terwijl er genoeg dak ruimte is in Pattaya voor panelen.
  Ik kwam hier regelmatig en heb met verschillende mensen gesproken over dit project.
  Er ligt een power kabel op de zeebodem van Pattaya naar ko lan, en dit project is er gekomen om het toekomstige hogere verbruik op te vangen.
  MAAR zoals met vele Thaise projecten gaat er wel “iets” mis bij de onderhouds-plannen, net zoals die windmolens 200 mtr verderop, waarvan 90% het niet meer doet.
  En nog wat over het vuil, (ontwerp) neem een boot die alle eten en materialen vervoerd met mini containers, en stamp (verplicht) die containers weer vol met (verpakkings) afval op de terug reis.
  Zo moeilijk moet dit toch niet wezen, maar wat doet men, ze wachten weer af dat de overlast zo groot is dat het niet meer te handelen is.

 3. jos zegt op

  Van de week naar Koh Larn geweest, word alleen maar erger.De route naar Samai Beach, stinken , en nog geen klein beetje, de mensen die daar in de omgeving wonen, amaai. De thaise overheden wachten veel te lang of pakken het niet goed aan.

  • Rob E zegt op

   Je kan de overheid wel overal de schult van geven maar het is in eerste instantie aan de bewoners daar om de zaak schoon te houden.

   • jos zegt op

    Zolang de overheid het te laks aanpakt blijft de bewoner , de toerist de straten bevuilen, Ze pakken hen beginpunt niet aan.Wie maakt het vuil! Boetens zou helpen en straten keerders die alle dagen de straten doen. De bewoner die het vuil maakt gaat dat dus niet opkuisen he!

    • Fransamsterdam zegt op

     Overal waar veel mensen/toeristen komen vind je veel zwerfvuil en de enige remedie is schoonvegen op kosten van de belastingbetaler. Gebeurt ook in de meeste landen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website