Koffie uit Noord-Thailand (video)

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
9 december 2017

In deze video zie je de teelt en productie van Slow Coffee Thai een 100% organische Arabica koffie uit Noord-Thailand. De koffiebonen worden gebrand in de eigen koffiebranderij onder supervisie van Khun Yod, een echte koffie-expert.

In Noord-Thailand wordt koffie verbouwd door de Hilltribes. De bergstammen in Noord-Thailand kun je onderverdelen in twee groepen: laagland en hoogland. De laagland Hilltribes zijn vergelijkbaar met Thaise boeren en planten voornamelijk rijst en maïs. De stammen die leven in hoger gelegen gebieden, leefden vroeger van de papaverteelt, wat gebruikt wordt voor de productie van opium. De Thaise overheid en het Koninklijk Huis bieden de Hilltribes alternatieven en ondersteunen hen met het verbouwen van Arabica koffiebonen.

De Arabica koffiebonen worden op grote hoogte, 1600 m of meer, geteeld. De lage temperaturen in de bergen vertragen de groei van de plant, waardoor deze complexe suikers kan ontwikkelen. De Arabica boon is een harde, smaakvolle boon en wordt door de koffie-industrie gezien als de beste kwaliteit. Een koffieplant (groenblijvend) moet ongeveer 5 jaar groeien voordat deze geschikt is voor volledige productie.

Arabica koffietelers plukken de bonen met de hand. Ze groeien immers op plaatsen waar voertuigen of machines niet kunnen komen. De bonen rijpen in verschillende fasen, zodat een koffieplukker de planten regelmatig moet controleren alvorens de bonen geplukt kunnen worden. Daarom is deze koffiesoort niet alleen smaakvoller maar ook duurder.

Video: Slow Coffee Thai

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/_P4szSkjGEw[/youtube]

4 reacties op “Koffie uit Noord-Thailand (video)”

 1. eduard danser zegt op

  toen ik delaatste keer in Chiang Mai was, heb ik een kilo koffiebonen gekocht en meegenomen, terug naar frankrijk. zeer goede koffie, maar ter plaatse (nice en parijs) niet verkrijgbaar, de prijs was overigens niet zeer hoog, vergeleken met bijzondere koffie in de franse speciaalzaken zoals café des terres. (€25 per kilo)

 2. Jasper zegt op

  Persoonlijk vind ik de Thaise koffie (ja, ook die uit het noorden) extreem duur voor de geboden kwaliteit, in vergelijking met Nederland: 2 x zo duur, mindere kwaliteit.. Ik ben inmiddels op het punt dat ik jaarlijks 5 kilo importeer. En nee, ik vindt de douwe Egbert van de Thaise makro ook ECHT niet lekker.

 3. Jacob zegt op

  Niet ver van Mae Sariang, vlakbij Omkoi wordt al jaren gewerkt door een nederlands gezin, die samen met de karen boeren arabica koffie verbouwen, oogsten, branden en verkopen. Zij hebben 2 winkels in Chiang Mai maar men kan ook per e-mail bestellen. Wordt ook naar Nederland geexporteerd.

  info

  http://silaafarms.com/

 4. Jomtien TammY zegt op

  Iemand een idee over koffiefarms die ook exporteren naar België?
  Bij Silaafarms kan je nl niet bestellen voor België…
  Mensen die willen meebrengen naar regio Leuven zijn ook goed!
  Alvast bedankt!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website