Amonsak / Shutterstock.com

“Het is even voor 8 uur ’s morgens en een flink aantal vermoeide, maar vastberaden mannen en vrouwen komen aan bij een bar in Soi 6 van Pattaya. Ze zijn er niet om te drinken, om een feestje te vieren of de bar gereed te maken voor een nieuwe dag van bezoekers, maar om te beginnen aan een intensieve, maar goed bestede zes tot zeven uren met het voorbereiden van de dagelijkse uitgifte van voedsel aan minder bedeelde mensen. Zij doen dit al weken lang dagelijks als vrijwilligers, daartoe in staat gesteld door vele donaties.”   

Pattaya Unplugged

Zo begint een een reportage van Adam Judd op de website van Pattaya Unplugged onder de titel “Behind the scenes of a charity food kitchen in Pattaya during the Covid-19 crisis”. Het is een lang verhaal met een serie imponerende foto’s, die een goede indruk geven van wat er zoal komt kijken bij een vrijwillig bemand voedselverdeelpunt. Lees het hele verhaal en bekijk de foto’s hier: pattayaunplugged.com/

Tenslotte

Het is een verhaal opgetekend bij één voedselverdeelpunt in Pattaya, maar neem van mij aan, dat het bij vele andere voedselverdeelpunten in heel Thailand niet veel anders zal gaan. Men dacht, dat de acties wel een tijdelijk karakter zouden hebben, maar het eind is nog lang niet in zicht. Uw hulp in de vorm van een financiële bijdrage of goederen (rijst, eieren, olie, enz.) blijft onontbeerlijk. Als u nog niet overtuigd bent, ga dan eens kijken als zo’n voedselverdeling aan de gang is. U zult uw ogen niet droog kunnen houden en spontaan uw beurs trekken.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Kijkje achter de schermen bij een voedselverdeelpunt”

 1. Petertje zegt op

  Hulde aan de Night Wish Group en vooral Bryan Flowers, de Robin Hood van Pattaya!
  Zij zorgen ervoor dat de bevolking van Pattaya niet verhongert. Laten we hun met zijn allen belonen voor hun goede daden, zodra de bars weer open gaan. Ikzel zal meteen mijn portemonnee laten spreken zodra ik weer in Soi 6 ben en het geld naar Isaan laten stromen.

  • Co zegt op

   Nou Petertje er is genoeg geld in de isaan geloof mij en ja er zullen erbij zijn die voedselpakketten nodig hebben maar dat heb je in Nederland ook.

  • Marc zegt op

   Petertje, waarom wachten tot je weer in Soi 6 bent “om het geld naar Isaan te laten stromen” ?
   Egoisme ?
   Night Wish Group kan jouw geldstroom NU zeer goed besteden als je een donatie zou overschrijven.
   Marc


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website