Kerken in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
28 april 2018

Hoewel er veel over Pattaya en Thailand geschreven is en wordt, ben ik nog geen onderwerp over kerken tegengekomen. Terwijl er toch een aantal kerken in Pattaya en omgeving bestaan.

Nu moeten we bij het woord kerk niet direct aan een gebouw denken. Een aantal activiteiten vinden in gehuurde locaties plaats. Het aantal kerken en activiteiten is in een aantal kranten op te zoeken, maar ik beperk mij tot een drietal vanwege het vrijwilligerswerk en andere activiteiten.

Zo is er de in Pattaya de Encounterkerk, voor enkele jaren geleden nog de International Family Church, en toen geleid door Fred en Diana. Ze houden diensten in het Twinshotel aan de second road,15e etage op zondagochtend. Zij richten indertijd het Mercy Centrum op om baby’s en kinderen een tehuis/onderdak te bieden, nu ongeveer 80 kinderen. De kleintjes worden in het tehuis opgevoed en onderricht gegeven, de groteren gaan naar school in de omgeving. Het tweede waar Fred en Diana zich mee bezighielden was geven van voedsel aan de allerarmsten in Pattaya, meel, olie, vis, voor de kleintjes melk en medicijnen. Als laatste onderdeel het bezoeken van gevangenen en eventueel op beperkte wijze hulp bieden. Of dit nu nog gebeurt onder de nieuwe leiding weet ik niet. Er vonden meerdere veranderingen plaats waar ik het niet mee eens was.

De tweede kerk is een Duitse kerk aan Nakluaroad soi 13. Twee keer per maand vindt daar een kerkdienst plaats in een kleine ruimte grenzend aan het Begegnungscentrum. Het is een ontmoetingsruimte voor iedereen,ook niet kerkelijken. Naast een aantal doordeweekse activiteiten zoals film kijken, bibliotheek en lezingen kan er ook tegen zeer billijke prijzen goede maaltijden genoten worden, of koffie met “Kuchen”gebruikt worden. Voor kleine groepen bestaat er psychische hulp of andere ondersteuning. Het meeste is gratis maar een donatie is welkom.

De derde kerk is de St.Nikolaus Church Pattaya aan de Suhkumvitroad. De grond is door een zeer grote donatie van een Zwitser aangekocht en daarop de kerk gebouwd. In totaal kan men aan 11 missen deelnemen. Alleen op zondag al 5 missen, afgewisseld in Engels en Thais. Daaruit blijkt al dat de kerk in een behoefte voorziet. Deze kerk heeft achter het gebouw een kleine begraafplaats. Door de beperkte ruimte is, voor zover ik begrepen heb, een reservering noodzakelijk via een wilsbeschikking. Wat de kosten zijn e.d. wordt dan verder besproken.

Tot zover de andere kant van het spectrum van Pattaya.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Kerken in Pattaya”

  1. Jan Hendriks zegt op

    Lodewijk je hebt gelijk dat dit onderwerp nog niet is aangeroerd. Misschien heb ik het mis maar volgens mij is ook aan de toename van het aantal moskee-en in Pattaya en langs Sukhumvit naar BKK nog geen aandacht besteed?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website