De keerzijde van het Loy Krathongfeest

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
21 november 2015

Het Thaise ministerie van gezondheidszorg heeft ouders op het hart gedrukt om goed op hun kinderen te letten tijdens de Loy Krathong festiviteiten om hen zo voor ongevallen te beschermen.

Ondanks de feestelijke vieringen tijdens Loy Krathong is er elk jaar een stijging van dodelijke ongevallen te constateren. Afgelopen jaar waren 51 mensen op deze dag door verkeersongelukken om het leven gekomen en waren 13 anderen verdronken. Het aantal kinderen wat tijdens de Loy Krathong verdronk was tweemaal zo hoog als “normaal” op een dag. Op zich niet zo verwonderlijk. Sommige kinderen liepen achter de bootjes aan het water in om het geld wat in de bootjes zat ( 7 bath) eruit te halen. Niemand riep die kinderen terug.

Bovendien waren de afgelopen 5 jaar meer dan 200 gewonden gevallen ten gevolge van het vuurwerk, waarvan een paar mensen overleden aan hun verwondingen.

De autoriteiten hebben de opdracht gekregen er voor te zorgen dat de omgeving, bij het Loy Krathongfeest veiliger wordt. De lokale gezondheidsdiensten hebben duidelijke instructies gekregen en ouders worden verzocht goed op hun kinderen te letten.

Bron: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “De keerzijde van het Loy Krathongfeest”

  1. Jacques zegt op

    Nou dat zou niet alleen bij het feestgebeuren moeten plaatsvinden, maar altijd moet je er zijn voor je kinderen. Ik denk dat dit voor veel van de ouders toch iets te veel van het goede is. Het goed voorbeeld geven is ook vaak ver te zoeken. Ik ben bang dat ook dit jaar er weer veel leed zal gaan plaatsvinden, ondanks de welbedoelde waarschuwing van de autoriteit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website