Junta: Verbod op politieke bijeenkomsten in Thailand blijft van kracht

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
7 november 2017

De junta zegt voorlopig geen plannen te hebben om het huidige verbod op politieke bijeenkomsten op te heffen.

Vice-premier en minister van Defensie, Gen Prawit Wongsuwan zei dat de regering en de Nationale Raad voor Vrede en Orde (NCPO) nog niet hebben gesproken over de mogelijkheid om het NCPO-bevel in te trekken dat politieke bijeenkomsten en bewegingen in Thailand verbiedt. Hij voegde er aan toe dat er genoeg tijd voor politieke partijen zal zijn om zich voor te bereiden op de volgende algemene verkiezingen, die eind 2018 te verwachten zijn.

Hij merkte op dat er nog steeds mensen met slechte bedoelingen zijn die feiten proberen te verdraaien door kritiek te leveren op de regering en de NCPO op basis van valse informatie en hij herhaalde dat het verbod op politieke bewegingen zal worden opgeheven, zodra de atmosfeer kalmer en vrediger is.

Bron: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Junta: Verbod op politieke bijeenkomsten in Thailand blijft van kracht”

 1. Tino Kuis zegt op

  In 2014 zei Prayut dat er in 2015 verkiezingen zouden komen, in 2015 zei hij dat 2016 het beloofde jaar was, in 2016 zei de junta over een jaar en dit jaar wordt gezegd dat het in 2018 zal gebeuren. Oh, wacht, het was nog niet kalm en vredig genoeg…..
  Fijn om te weten zegt het dankbare Thaise volk……

 2. Christiaan H zegt op

  Ik vrees, dat dit een eerste aanzet is om de verkiezingen te beloven eind 2019.
  Overigens bespeur ik bij die partijen van voorheen geen bereidheid om positief mee te denken.

  • Tino Kuis zegt op

   Hoe dan? Alle, en ik bedoel alle, politieke activiteiten zijn verboden op straffe van gevangenisstraf. Ze mogen er ook niet over praten. Maar misschien kan jij gedachten lezen…..ik vermoed dat je je dan rot zou schrikken.

 3. Rob V. zegt op

  Voorlopig nog te onrustig voor politieke vereniging. En straks is het nog de onrustig voor verkiezingen. Dus de generaals blijven nog wel even lekker zitten in het landsbelang. (555)

 4. Peter V. zegt op

  Als het in Prayuthaya rustig is, en er is keuze uit 1 partij, dan komen er verkiezingen…

 5. Bert zegt op

  De PM doet een poging om de langst zittende PM te worden van TH

 6. Carl zegt op

  Een democratie is er niet voor bange mensen, dus laat de Thaise partijen op een volwassen……wijze deelnemen aan het maatschappelijk debat…..!!

  Carl.

  • Tino Kuis zegt op

   Taailand heeft geen democratie op dit moment en als je in Taailand ook op volwassen manier met elkaar praat draai je de bajes in. Iedereen in Taailand is bang. OK?

   • chris zegt op

    Onzin Tino. Niet iedereen is bang en ook niet iedereen hoeft bang te zijn. Mijn collega’s praten echt wel over politiek en dat doe ik ook met mijn studenten. Ik ben voor geen meter bang. Ik praat ook niet over hele specifieke maatregelen van de junta (of jan of piet nu wel of niet worden vervangen) maar over hoe de grootste problemen in dit land zouden moeten worden aangepakt. Je kunt dat politiek noemen maar ook een poging tot verzoening …..

    • Tino Kuis zegt op

     Je draait ons een rad voor ogen, Chris. Enig idee hoeveel bijeenkomsten er al verboden zijn? Geïntimideerd door fotograferende militairen? Hoeveel aanklachten er waren wegens ‘verboden’ politieke activiteiten? Dat jij nooit in de problemen kwam en zult komen begrijp ik heel goed. Maar heb alsjeblieft wat empathie voor hen die wel vervolgd en veroordeeld zijn. Wil je ontkennen dat iedereen die in het openbaar zijn mond wil opendoen nooit bang is en zich nooit bewust is van eventuele kwalijke gevolgen?

     • chris zegt op

      Ik draai niemand een rad voor ogen. Naar niets in Thailand is wat het lijkt. Dat geldt ook voor het verbieden van openbare bijeenkomsten. Maar politieke discussies vinden niet alleen of waarschijnlijk juist niet in het openbaar en/of in Thailand plaats. Trouwens:politieke partijen zouden er goed aan doen de huidige periode te gebruiken voor het schrijven en bespreken van een politiek programma, INTERN. En er zijn er die dat ook doen. Dan gaat het niet om kritiek op de regering of het uiten van populistische kreten (zoals verkiezingen nu) maar om een discussie hoe de grote problemen van dit land op te lossen. Er zijn discussies op sociale netwerken (er zijn manieren waarop je je afkomst kunt verbergen), niet in het openbaar en ook in het buitenland. Of ga je me wijsmaken dat niemand van de red shirts regelmatig naar Dubai of HongKong vliegt om met Taksin van gedachten te wisselen? En dat de Democraten in de huiskamer van Abhisit nooit over politiek praten? In dat geval ben je wel erg naief.
      Ik heb weleens de indruk dat sommigen met hun acties (bijeenkomsten, demonstraties) alleen de militairen willen tarten (alleen symboliek) en niet de werkelijke discussie aan willen gaan over de problemen van dit land waarvan zij ZELF onderdeel uitmaken. Zelfkritiek is in dit land zeldzaam.

 7. Rob E zegt op

  Ach beter een goed geleide dictatuur dan een gedrocht van een democratie.

  Kijk maar naar het nieuwe nederlandse regerings voorstel waar iedereen er wederom op achteruitgaat ondanks dat de economie het zo goed doet.

  • Khun Peter zegt op

   Als je het in NL niet eens bent met de regering kan je ze afstraffen de volgende verkiezingen, hoe moeten Thai dat doen als ze het niet eens zijn met de junta?

  • Tino Kuis zegt op

   Onzin. Stel je op de hoogte. Iedereen gaat er op vooruit in de nieuwe regeringsvoorstellen, de een wel wat meer dan de ander.

   En dat over die dictatuur en democratie is waar. Maar ik vind Taailand een gedrocht van een dictatuur (met een paar goeie kanten) en Nederland een mooi voorbeeld van een goed geleide democratie (met een paar slechte kanten).

   Heb je gestemd in het voorjaar?

   • Rob E zegt op

    Lees zelf de krant. In 2018 gaat iedereen er op achteruit ten opzichte van 2017. Maar minder dan gepland dus noemen ze het maar erop vooruit gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website