Katharina en Kees Rade en Monique en Jef Haenen tijdens een bijeenkomst van de NVT in Hua Hin (Foto: Hans Bos)

In een poging meer openheid achter de ambtenaar te geven, verschijnen er al lange tijd korte verhaaltjes over functionarissen van Buitenlandse Zaken, die ergens ter wereld op een diplomatieke post van Nederland werkzaam zijn. Dit keer was Jef Haenen, Hoofd Consulaire Zaken en Operationeel Management van de Nederlandse ambassade in Bangkok aan de beurt.

Jef Haenen vertelt in zijn verhaal iets over zijn werk. Maar vooral ook wat hem persoonlijk treft tijdens zijn verblijf in Thailand. U kunt het verhaaltje lezen op: www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/weblogs/weblogberichten/2019/jef-haenen . Leuk is, dat als u de heer Haenen als eens hebt ontmoet op de ambassade, keurig in het pak, dan staan er enkele leuke foto’s van hem bij het artikel waar hij “anders” gekleed is.

Thailandblog

Over Jef Haenen schreef ik in 2015 al een artikel voor Thailandblog.nl waarin wat meer bijzonderheden over zijn loopbaan bij Buitenlandse Zaken staan. Hij kwam toen in Bangkok van de Nederlandse Ambassade in Pretoria, Zuid Afrika, waar hij Hood Interne Zaken en Bedrijfsvoering was.

Maar zijn lijst van buitenlandse standplaatsen is veel langer. In 1996 al werd hij als Wachtmeester 1ste klas van de Koninklijke Marechaussee Security Manager op de Nederlandse ambassade in Kinshasa (D.R. Congo) en vervolgens ging hij in dezelfde functie naar de Nederlandse Ambassades in Algerije, Indonesië en Marokko.

In 2001 wordt zijn functie in Marokko Assistent Attaché. Hij is dan Plaatsvervangend Hoofd van de administratie met als belangrijkste taken Algemene Zaken en Financiën.en is ook verantwoordelijk voor huisvesting, safety & security en IT. De term voor een bepaald land is meestal 2 à 3 jaar en dus verhuist Jef Haenen achtereenvolgens naar Accra in Ghana, Paramaribo in Suriname en Dhaka in Bangladesh. Zijn laatste plaatsing voor Bangkok was dus – zoals boven al vermeld – Pretoria in Zuid Afrika.

Tussendoor heeft hij in 2014 nog een uitstapje gemaakt naar Brazilië, waar hij als lid van het Mobiele Consulaire Supportteam het Nederlandse Elftal naar de verschillende speelsteden tijden het WK 2014 voetbal volgde om daar de aanwezige  Nederlandse supporters zonodig te ondersteunen en consulaire hulp te verlenen.

De consulaire afdeling

Ook over de werkzaamheden van de consulaire afdeling in Bangkok schreef ik al eens een artikel. Zie daarvoor de link: www.thailandblog.nl/achtergrond/consulaire-afdeling-nederlandse-ambassade-in-bangkok

De cijfers genoemd in dat artikel zijn uiteraard verouderd, maar het geeft nog steeds een goed beeld van de activiteiten van Jef Haenen en zijn medewerkers.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website